1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Okyanusların plastik kirliliğine dikkat çektiler
Okyanusların plastik kirliliğine dikkat çektiler

Okyanusların plastik kirliliğine dikkat çektiler

Okyanuslar için koşan koşucular, koştukları her kilometre ile plastik kirliliğine dikkat çektiler.

A+A-

Okyanusları plastik tehdidinden kurtarmayı amaçlayan küresel bir hareket başlatmayı amaçlayarak, Run For The Oceans’ı yaratan adidas, Dünya Okyanuslar Günü Haftası’nda, okyanusların plastik kirliliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bu global harekete katıldı ve koşucular, 10 Haziran’da, Büyükada’da, sadece spor için değil, önemli bir amaç uğruna bir araya gelerek, okyanuslar için koştular.

adidas Runners Istanbul’un, Adalar Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirdiği koşuya 100’ü aşkın koşucu katıldı. Koşucular, sadece spor yapıyor olmaktan değil, önemli bir hedef ile farkındalığı arttırarak, aksiyona geçmenin kolektif gücünden de pay aldılar.

kosucular.jpg

40 adet çöp poşeti dolduruldu

Koşunun 4,5 km’lik etabını bitiren koşucular, hep beraber ada sahilindeki çöpleri topladılar, kısa süre içersinde 40 adet çöp poşeti dolduruldu. Aktif deniz temizlemenin ardından, koşunun 5 km’lik ikinci etabını Adalar Kent Konseyi’nde sonlandıran koşucular, deniz kirliliği ve çözümde alınabilecek rollerin konuşulduğu söyleşiye katıldılar. Söyleşide, Okyanus ve Deniz Biyoloğu Mert Gökalp okyanuslardaki plastik atıklara karşı önlem alınmadığı takdirde bizi bekleyen tehlikelerden bahsederken, Adalar Denizle Yaşam ve Spor Kulübü Derneği’ni temsil eden Aslı Akın Narcı, adalar bölgesinde temiz deniz için yapılan faaliyetleri anlattı. Ardından, ada sakini ve deniz temizleme dalgıcı Serco Ekşiyan ise deniz yaşamına zarar veren atık balıkçı ağlarının nasıl bireysel aksiyonlar ile toplanıp, geri dönüşüme kazandırıldığından bahsetti.

kosucalar-2.JPG

Dijital Koşu

Hareket kapsamında, dünyanın dört bir yanındaki sporcuların birlik olarak katılabileceği dijital bir platform yaratıldı. Dünya Okyanuslar Günü Haftası 5-11 Haziran tarihleri arasında Runtastic uygulaması ile koşan koşucular, koşuları sırasında Koşu Hikayesi’ni dinleyerek, okyanus eko sistemi, Parley AIR stratejisi ve çözümdeki rollerini dinlediler. Aynı zamanda, sanal olarak bir araya gelerek, okyanus kirliliğine dikkat çeken kilometreleri beraber biriktirdiler.

Hareketin İstanbul ayağına, Büyükada’daki bu özel koşu ile katılan koşucular da, sadece spor yapıyor olmaktan değil, önemli bir hedef ile farkındalığı arttırmanın, aksiyona geçmenin ve aktif deniz temizliğine katılmanın kolektif gücünden pay aldılar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 7106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.