1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Orkinos yüklü Lady Tuna gemisi karaya oturdu
Orkinos yüklü Lady Tuna gemisi karaya oturdu

Orkinos yüklü Lady Tuna gemisi karaya oturdu

Dün öğle saatlerinde Reefer özelliği bulunan Lady Tuna adlı gemi Çeşme açıklarında karaya oturdu.

A+A-

Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir haftadır Sagun Denizcilik’e ait orkinos çiftliğinde orkinos hasatı yapan gemi, gümrükleme alanına giderken körfezi bilmediği tahmin edilen kaptan tarafından Fener Adası açığından geçirilmek istendi. Deniz yüzeyinin yaklaşık bir metre altında bulunan kayalıkları görmeyen kaptan geminin kayalıklara oturmasına neden oldu.

Ortalama 200-250 ton orkinos var gemide

Balık çiftliklerinde günde ortalama 30 ton orkinos hasadı yapıldığından hareketle gemide yaklaşık 200-250 ton balığın olabileceği tahmin ediliyor. Gümrükleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemi yükünü daha büyük nakliye gemilerine aktarmak için Malta ya da Hırvatistan’a gideceği bilgisine ulaşıldı.

Yetkililer olay yerinde incelemede bulundu

Kazanın hemen ardından Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı yetkilileri, ayrıca Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk de olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemede gemi gövdesinde yırtılma olduğu, içeriye giren suyun pompalarla tahliye edildiği belirtilirken yarın İstanbul’dan gelecek dalgıçların raporu doğrultusunda gemiyi kurtarma işlemlerinin başlatılacağı öğrenildi.

2007 yapımı, 4538 grosston büyüklüğünde ve 120 metre uzunluğundaki Panama bandralı Lady Tuna gemisinin Kasım ile Şubat ayları arasındaki orkinos hasat mevsiminde her yıl Ildırı körfezindeki orkinos çiftliklerine geldiği belirtilirken, gemideki yükün gümrükleme işlemlerini yapan acentenin ise DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk’e ait Martı Link Konteyner Hizmetleri Ltd. Şti. olduğu öğrenildi.

Haber: Fulya Omaç / Çeşme Aktüel

Bu haber toplam 7557 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.