1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÖZATA TERSANESİ

  4. Özata, 'Sait Altınordu'yu denize indirdi
Özata, 'Sait Altınordu'yu denize indirdi

Özata, 'Sait Altınordu'yu denize indirdi

Özata Tersanesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen 15 yolcu gemisinden 10.su 10.su olan Sait Altınordu denize indirildi.

A+A-

Özata Tersanesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi için inşa edilen 15 yolcu gemisinden 10.su 10.su olan Sait Altınordu denize indirildi.
Yalova’daki Özata Tersanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi deniz ulaşımında kullanmak amacıyla sipariş edilen 15 gemiden 10.su olan olan olan ‘Sait Altınordu’ adlı yolcu feribotunu denize indirdi.

Adı ‘Sait Altınordu’ olarak belirlenen yolcu gemisi, İzmir Körfezi'nde deniz ulaşımında kullanılacak. Özata Tersanesi daha önce İzmir büyükşehir belediyesi için inşa ettiği Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan, Foça, Cengiz Kocatoros ve Gürsel Aksel adlı yolcu gemilerini teslim etmişti.

Katamaran gövde tipinde ve çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’ malzemeden üretilen feribot İzmir Körfezi’nde çalışacak.

Hızlı ve konforlu

Körfezdeki yolcu taşımacılığını saatte 18 mil süratle daha hızlı hale getirecek feribotlar, 420 yolcu kapasitesine sahip bulunuyor. Kablosuz internetten TV yayınına kadar bir çok konforu barındıran gemi, engelliler için de özel düzenlemeler yapılmış durumda. Görme engelliler için gerekli yerlerde kabartmalı uyarı ve yönlendirme işaretleri ile fiziksel engellilerin araçlarına uygun yerler bulunan gemide, şehir içi bisiklet kullanımını da özendirmek amacıyla bisiklet park yeri bulunuyor.

Gemide ayrıca, yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri yer alıyor. Yeni gemi, İzmir Körfezi'nde hizmete girecek.

ViraHaber.com
 

Bu haber toplam 3702 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.