1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ÖZATA TERSANESİ

  4. Özata Tersanesi’nin sporculara desteği devam ediyor
Özata Tersanesi’nin sporculara desteği devam ediyor

Özata Tersanesi’nin sporculara desteği devam ediyor

Yalova'nın Altınova ilçesinde düzenlenen "Hersek Yağlı Güreşleri"nin başpehlivanı Özata Tersanesi Özdemir Ataseven adına güreşen Şaban Yılmaz oldu.

A+A-

Yalova'nın Altınova ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Altınova Belediyesi Hersek Yağlı Güreşleri, 32'si başpehlivan 400 güreşçinin katılımıyla başladı. Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Hersek bölgesindeki er meydanında düzenlenen müsabakalar, kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı er meydanında başpehlivanlık final mücadelesinde 90 dakikayı aşkın süre sonunda Özdemir Ataseven adına güreşen 2005 yılı Kırkpınar başpehlivanı olan Şaban Yılmaz kazanan taraf oldu.

hersek-yagli-guresleri-2.jpg

Spora her zaman destek verdiklerini belirten Ataseven, "Biz öncelikle ata sporumuzun en iyi şekilde yaşatıp, gelecek nesillere aktarılmasını diliyoruz. Burada gerçekten dostça, kardeşçe, centilmence sporcu ruhuna yakışır güreşler izledik. Sporun ve sporcunun yanında daima olduk ve bundan sonrada olacağız" dedi.

Mücadeleyi kazan Yılmaz, başpehlivan olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Osmanlı kültürünün devam ettirilmesinin güzel olduğunu belirten Yılmaz, programı düzenleyenlere ve özellikle her zaman desteğini gördüğü Özdemir Ataseven’e teşekkür etti. Hersek güreşlerini belediye başkanları ve Yalova-Altınova Protokolü ile Siyasi Partiler'in il-ilçe başkanları da katılım sağlayarak izledi.

hersek-yagli-guresleri-3.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4284 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.