1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Pakistan denizaltılarına HAVELSAN donanımı
Pakistan denizaltılarına HAVELSAN donanımı

Pakistan denizaltılarına HAVELSAN donanımı

HAVELSAN, Pakistan'ın Denizaltı Entegre Komuta Kontrol Sistemlerini üretecek. Proje HAVELSAN ile STM ortaklığında gerçekleşecek.

A+A-

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin (STM) Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 22 Haziran 2016’da imzaladığı denizaltıların modernizasyonu projesi sözleşmesi kapsamında Denizaltı Entegre Komuta Kontrol Sistemleri üretilecek. HAVELSAN ile STM ortaklığında hayata geçecek olan projede, iş ortaklığı imzaları 27 Aralık 2016 tarihinde STM’de düzenlenen törenle atıldı.

Savunma Sanayi ihracatı için büyük önem taşıyor

Sözleşmeye; HAVELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay, STM adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Demirel ve Genel Müdür Davut Yılmaz imza koydu. Törende konuşan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin, imzaların iki şirket için de önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “Bu imzalar şirketlerin iş ortaklığının da ötesinde ülkemizin savunma sanayi ihracatı için büyük önem taşımaktadır” dedi.

STM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Demirel de “STM ve HAVELSAN iş ortalığının başka ülkelerde de yeni atılımlara örnek oluşturmasını diliyoruz” diye konuştu.

AGOSTA-90B tipi denizaltı yarı-ömür modernizasyon projesinde; daha önce birçok su üstü ve sualtı platformlarında yer alan sistemleri ile kendini kanıtlayan HAVELSAN, Pakistan’a milli denizaltı entegre komuta kontrol sistemleri çözümü ile tasarım, üretim ve entegresyon ihracatı gerçekleştirecek.

Bu haber toplam 4233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum