1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Paralimpik yelkende ‘tepki’ istifası!
Paralimpik yelkende ‘tepki’ istifası!

Paralimpik yelkende ‘tepki’ istifası!

Avustralya’daki Dünya Şampiyonası’na tekne kiralanamadığı için gidemeyen Paralimpik Yelken Milli Takımı’nda federasyonda görevli 4 kişi istifa etti. Milli takımın 2016 yılında Rio’da düzenlenecek şampiyonaya katılma şansı azaldı.

A+A-

Paralimpik engelli milli takımının Avustralya’nın Melbourne kentinde 7-12 Aralık’ta düzenlenen Dünya Yelken Şampiyonası’na tekne kiralanamadığı için gidemeyen Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı’nın 2016’da Rio’da düzenlenecek Paralimpik Oyunları’na katılma şansı da azaldı.

‘Şevkleri kırılmasın’

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, “Maalesef Avustralya’da tüm çabalarımıza rağmen paralimpik 2.4 yelkenli tekne bulamadık. Milli takımımızı Melbourne’e götüremediğimiz için çok üzgünüz ama bu sporcularımızın şevkini kırmasın” açıklaması yaptı. Milli takımı oluşturan bedensel engelli Hüseyin Akbulut ile İbrahim Kalay, yarışlar için 4 aydır çok sıkı çalıştıklarını, ancak yaşanan olaylardan ötürü üzgün olduklarını belirtti.

Peş peşe istifa ettiler

TBESF Yelken Branşı Eğitim Kurulu Üyesi Volkan Hatunoğlu, milli takımın tekne kiralanamadığı için uluslararası bir yarışmaya gönderilmemesine tepki gösterdi. Hatunoğlu, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Hatunoğlu’nun ardından Teknik Kurul üyesi Cemal Özdiyar ve Eğitim Kurul üyesi Refik Aktuğ da istifa ettiklerini açıkladı. Son istifasını veren ise federasyonunu merkez hakem kurulu başkanı olan Pınar Coşkuner Genç oldu. Genç, istifa dilekçesinde, Avustralya’ya tekne kiralanmadığı için milli takımın götürülmemesini ‘skandal’ olarak değerlendirdi.

‘Kaybeden Türk sporu’

Bedensel engelliler federasyonu yelken branşında 7 önemli isimden 4’ünün istifa ettiğini söyleyen Volkan Hatunoğlu, “Engellilerin denizle ve bu sporla buluşmasını amaçlıyorduk. Zaten toplam 35 sporcu sadece 3 kulüp var. Federasyon uygun görevlendirme ve planlama yapmadı ve yarışa katılamadık. Bütçe ya da vize sorunu değil yarışa katılmayı tatil olarak değerlendirdiler. Kaybeden Türk sporu ve sporcusu oluyor” dedi. Uluslararası bir skandala imza atıldığını söyleyen Hatunoğlu, “Federasyon tekne kiralamadığını gerekçe gösterdi. Oysa milli takımımız Melbourne’de en iyi dereceyi elde edip 2016’da Brezilya’da düzenlenecek Paralimpik Oyunları’na katılmak için çok hazırlanmıştı” dedi.

 

 

 

 

 

Gökhan Karakaş/Milliyet

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.