1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Petrol fiyatları varil başına 48 $ kadar geriledi
Petrol fiyatları varil başına 48 $ kadar geriledi

Petrol fiyatları varil başına 48 $ kadar geriledi

Petrol fiyatları, ABD'de artan aktif sondaj kuyusu sayısının OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasını uzatacağına ilişkin beklentileri dengelemesi ile birlikte varil başına 48 dolara doğru geriledi.

A+A-

Vadeli Petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 1 kadar düştü. Baker Hughes Inc.'nin açıkladığı verilere göre, ABD'de aktif sondaj kuyusu sayısı geçen hafta arttı ve artışını 10'uncu aya taşıdı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, arzın son beş yılın ortalamasının üzerinde kalması durumunda, Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarını uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

Petrol , rekor seviyeler yakınındaki ABD stokları ve bu ülkede artan üretimin Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin üretim kısıntılarının etkilerini gidermesi ile birlikte, geçen hafta varil başına 50 doların altına indi ve Kasım'dan bu yana en düşük seviyeleri yakınında seyretti. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, OPEC ve ortaklarının Nisan sonu ya da Mayıs ortasında üretim kısıntılarının devam edip etmeyeceğine karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Yönü belirleyen kilit olaylardan biri, OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasını uzatıp uzatmayacağı" dedi ve "Bu piyasalar için önemli bir olay ve eğer anlaşma uzatılmazsa fiyatlar için aşağı bir yönlü bir gelişme olacak1 şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 48 sent düşüşle varil başına 48.30 dolara kadar indikten sonra Sydney saati ile 11:34'te 48.32 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 57 altındaydı.

Mayıs vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 41 sent ya da yüzde 0.8 düşüşle varil başına 51.35 dolara kadar indi. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 2.52 dolar primli işlem gördü.

Bu haber toplam 1964 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.