1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Port Akdeniz, "kusursuz hizmet” için yatırımlarını tamamladı
Port Akdeniz, "kusursuz hizmet” için yatırımlarını tamamladı

Port Akdeniz, "kusursuz hizmet” için yatırımlarını tamamladı

Akdeniz bölgesinin en önemli ticaret ve kruvaziyer turizm kapısı Port Akdeniz, yüksek sezona tüm hazırlıklarını tamamlayarak giriyor.

A+A-

Tüm liman sahalarının betonlanması tamamlanan Port Akdeniz, yeni aldığı ekipmanlarla, operasyonel yapısını daha da güçlendirdi. Port Akdeniz’de, mermer ve doğaltaş ihracatında konteyner başına 80 dolar avantaj sağlayacak “Liman geçici gümrüklü sahasına 14 gün süreyle ücretsiz yük indirme hizmeti” fırsatı da 1 Mayıs itibari ile sunulmaya başlanacak.

Altyapı yatırımların tamamlandı, “tüm liman sahalarının” betonlanması bitti,  LED ışıklandırmaya geçildi.

Kruvaziyer turizm sezonunu kente toplam 5.131 turist çeken TUI Cruises’e ait Mein Schiff 3 adlı gemi ile 11 Nisan’da açan Port Akdeniz’de, ticari limanda da yüksek sezon hazırlıkları tamamlandı. 2014 yılında başlayan ve üç faz halinde yürütülen liman sahasının betonlaması çalışmalarının Nisan ayında tamamlandığını belirten Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, “3,5 milyon dolarlık bir yatırımla toplam 110.000 metrekarelik liman sahasının betonu tamamen yenilendi. Betonlamayla beraber aydınlatma direkleri de yenilendi ve LED ışıklandırmaya geçildi. Böylece bir yandan limanın modernizasyonu ve güvenliğine katkı sağlanırken, diğer yandan da önemli ölçüde enerji tasarrufuna gidildi” dedi.

Yüksek sezonda daha iyi hizmet için ekipman yatırımları da tamamlandı

Port Akdeniz’in, “Yüksek müşteri memnuniyeti, kaliteli ve güvenli hizmet sunma” ilkesi ile ekipman parkını da sürekli yenilediğini vurgulayan Özgür Sert, “Son iki yılda 1 milyon doların üzerinde yeni makine ve ekipman yatırımı yapıldı. Hali hazırda güçlü ekipman parkımız; yeni alınan 3 adet paletli ekskavatör, 2 adet 7 tonluk forklift ve 2 adet mini yükleyici ekipman ile daha da güçlendirildi. Ayrıca, 1 Mayıs itibari ile sunacağımız ‘Liman geçici gümrüklü sahasına 14 gün süreyle ücretsiz yük alınması ile ilgili uygulama’ hizmetine operasyonel destek vermek için de 1 adet 32 tonluk forklift siparişi verildi. Ayrıca liman sahasında çalışan 30 ton ve üzeri tüm büyük iş makinaları, iş güvenliği tedbiri olarak kameralı sensorlar ile donatıldı. Port Akdeniz, tüm bu ekipman yatırımları ile; hali hazırda yüksek olan liman operasyonlarındaki güvenlik, kalite ve hız standartlarını daha da yukarıya taşımayı hedeflemektedir” açıklamasında bulundu.

Mermer ve doğaltaş için 14 gün ücretsiz depolama

Port Akdeniz’de 1 Mayıs 2017 tarihi itibari “liman geçici gümrüklü sahasına 14 gün süreyle ücretsiz yük indirme hizmeti” verilmeye başlanacağını da hatırlatan Genel Müdür Özgür Sert, “Marble Buffer Storage – Liman geçici gümrüklü sahasına 14 gün süreyle ücretsiz yük indirme hizmeti için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 1 Mayıs itibari ile önemli avantajlar sunan bu hizmetimizi de tam performansla sunmaya başlayacağız. İlk etapta 6 ay süreyle sunmayı planladığımız bu hizmet ile birlikte mermer ve doğal taşta, ihracatçı firmaların maliyetleri konteyner başına ortalama 80 dolar düşecek. Bununla birlikte ve daha da önemlisi; bu avantajın sağlayacağı lojistik kolaylıklar sayesinde, nakliye ve yüklemelerini çok daha esnek ve planlı şekilde gerçekleştirme imkanı da bulacaklar” şeklinde konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.