1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Posta gönderimleri hız kazanıyor
Posta gönderimleri hız kazanıyor

Posta gönderimleri hız kazanıyor

Türkiye’nin dev kurumlarından PTT, tarihinin en büyük projelerinden birisi olan Hybrid Mail (Karma Posta) sistemi Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıyla açıldı.

A+A-

Türkiye’nin dev kurumlarından PTT, tarihinin en büyük projelerinden birisi olan Hybrid Mail (Karma Posta) sistemi Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıyla açıldı. Sistem entegratörlüğünü Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Datateknik’in gerçekleştirdiği proje kapsamında kurulan baskı merkezleri Türkiye’nin 5 ilinde aynı anda faaliyete geçti.

 

PTT, basım ve dağıtımdan kaynaklanan posta gecikmelerini Hybird Mail (Karma Posta) sistemiyle ortadan kaldıracak. İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Mersin’de kurulan, posta hizmetlerinde tüm alışkanlıkları değiştirecek olan sistem, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen törenle faaliyete geçti.

 

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden Datateknik Genel Müdürü Cahide Akkuzu ve Türk Telekom Uluslararası ve Toptan Satış Başkanı Mehmet Toros’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, Hybrid Mail (Karma Posta) sistemi tanıtıldı.

 

PTT’nin en büyük projelerinden birisi olan bu yeni sistem sayesinde, kişi ve kurumlar PTT ile gönderecekleri fatura, poliçe, ekstre ve broşür gibi toplu gönderilerinin tüm süreçlerini elektronik ortamda gerçekleştirecek ve takip edebilecekler. Türkiye’de posta taşımacılığı alanında çığır açacak olan Hybrid Mail (Karma Posta) projesi hakkında bilgi veren PTT Genel Müdürü Osman Tural, “2003 yılından bugüne başlattığımız projelerle müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeye taşıdık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Hybrid Mail, 66 milyon 442 bin Avro’luk bütçesiyle posta tarihinde yatırım bedeli olarak en yüksek proje. Hayata geçen yeni sistem sayesinde kurumlardan Türkiye’nin 5 ilinde bulunan baskı merkezlerimize ulaşan veriler basılıp, katlanıp, zarflanarak en kısa sürede alıcısına ulaşacak” dedi.

 

Baskı merkezlerinin günde 2.5 milyon adet gönderi kapasitesi bulunduğunu belirten Tural, “Hybrid Mail projesi ile kurumların baskı ile birlikte gönderi maliyetleri de büyük ölçüde azalacak, aynı zamanda sıralama ve tasnifleme süreci de kısalacak. Kurumlara sağladığı avantaj PTT’ye öncelikli olarak büyük bir prestij kazandıracak. Aynı şekilde Hybrid Mail sisteminin hem gönderi adedimizi hem de gelirlerimizi büyük ölçüde artıracağını düşünüyoruz. Gönderici kurumların bedeli yüksek makine ve işletim maliyetlerine katlanmaları önlenmiş; teslim dahil sürecin her aşamasını elektronik ortamda takip edebilmeleri sağlanmış olacak. Alıcıların da isteklerine göre gönderiler, her sayfasına kişiye özel bilgi basılmak suretiyle kişiselleştirilecek. İlk olarak, Türk Telekom A.Ş. ile 5 yıl süreli protokol imzaladık, müşteri sayımızı artırmak için banka ve GSM şirketleriyle de görüşmelere devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Sistem entegratörü Datateknik

Şirketlere ya da kurumlara işin baskı ve postayla ilgili kısmını tek bir noktada çözme imkanı sağlayan Hybrid Mail projesinin sistem entegratörlüğünü yürüten Datateknik’in Genel Müdürü Cahide Akkuzu; “Datateknik, güçlü ve tecrübeli kadrosu, sahip olduğu yetkinlikler ve çözüm ortakları ile projenin ilk etapta yatırım kısmının gerçekleştirilmesini sağlamıştır. 

 

Datateknik ayrıca projenin işletimini de yaparak PTT’nin Karma Posta stratejisinin ve büyümesinin önemli ölçüde destekleyicisi olacaktır. Kuruluşundan itibaren bilişim sektöründe Kamu, Savunma, Eğitim ve Telekom alanlarında gerçekleştirdiği projelerle önemli başarılara imza atan Datateknik, çalışmalarını yenilik, girişimcilik ve yüksek kalite anlayışı ile sürdürmektedir. Bu anlayış doğrultusunda müşterilerine yüksek hizmet kalitesi sunan Datateknik ISO 9000, ISO 14000, ISO 20000 ve ISO 27001 sertifikalarına sahiptir” dedi.

 

 

Hybrid Mail nasıl kullanılacak?

Müşteriler kendi verilerini (fatura, ihbarname vb.) elektronik ortamda teslim edip, süreci başlatacak. Hybrid Mail kabul sürecine göre kabülü yapılacak olan verinin örnek baskısı müşteri tarafından onaylandıktan sonra, baskı, katlama/zarflama çalışmaları başlatılacak. Hybrid Mail (Karma Posta) sisteminin kurumlara sunduğu diğer avantajlar ise şöyle:

 

·         Baskı ve gönderi hizmetlerinin yüksek maliyetlerinin büyük ölçüde düşürülmesi,

·         Elektronik ortamda baskı verilerinin düzenlenmesi ve yönetimi,

·         Posta hizmetlerinin, sıralama ve tasniflemelerle büyük ölçüde hızlanması,

·         Merkezi olarak durum raporlarının üretilmesi ve paylaşılması,

·         Stok, tedarik ve tüketim maliyetlerinin büyük ölçüde azaltılması,

·         Kurumların pazarlama gücünün arttırılması,

·         Teslimat sürelerinin kısalması, basım ve dağıtımda etkinlik sağlanması

·         Gönderilerin alıcılara en yakın merkezden üretilmesi

·         Gönderici kurumların sürecin her aşamasını takip edebilmesi

·         Kurumların bu işi yapmak için tek tek makine ve işletim maliyetlerine katlanmalarının önlenmesi

·         Tek bir noktada adres doğrulaması ve düzeltilmesinin yapılabilmesi

·         Türkiye çapında 5 üretim merkeziyle yedekli bir yapının kurulması

·         Şirketlere ya da kuruluşlara işin baskı ve postayla ilgili kısmını tek bir noktada çözme imkanı sağlamaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.