1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Raspa-Boya Kursu Sertifika Töreni ve Pilav Günü
Raspa-Boya Kursu Sertifika Töreni ve Pilav Günü

Raspa-Boya Kursu Sertifika Töreni ve Pilav Günü

Gemi İnşa Raspa-Boya Sanayici ve İşadamları Derneği ile Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi arasında imzalanan ek protokol kapsamında, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin bünyesinde 23-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında Raspa Boya Mesle

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü arasında  20.08.2009 tarihinde imzalanan Protokol çerçevesinde   Gemi İnşa Raspa-Boya Sanayici ve İşadamları Derneği  ile Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi arasında  imzalanan ek protokol kapsamında, Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nin bünyesinde  23-27 Mayıs 2010 tarihleri arasında Raspa Boya Meslek Kursu  yapıldı. Kurslara 140 kursiyer katıldı.

 

Kursun sonunda sertifika almaya hak kazanan 140 kursiyer için 17.06.2010 tarihinde Piri Reis Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde bir Sertifika Töreni ve ayrıca, okulun geleneksel Pilav Günü düzenlendi. Törene, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü  Yaşar Duran Aytaş, Tuzla Belediyesi’nden İdareciler, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Nazmi Yekrek, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Avni ER,  Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa İnsel, Türk Loydu Vakfı İktisadi İşl.Genel Müdürü Şevki BAKIRCI, Deniz Endüstrisi Bölüm Başkanı R.Tansel Timur, RMK Tersanesi Yöneticileri, Mariner Gemi Ekipmanları A.Ş. Yöneticileri, GİRSİAD Yöneticileri, değişik tersanelerden yöneticiler, yan sanayi yöneticileri, Okul İdarecileri, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Üyeleri, veliler, öğrenciler ve kursiyerler katıldı.

 

Törende, ilk olarak sertifikalar dağıtıldı. Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran AYTAŞ, yaptığı konuşmasında ara eleman eğitimin öneminden bahsederek, bu yöndeki eğitimlerin devam edeceğini söyleyerek kursiyerlere çalışırken çok dikkatli olmalarını ve çok çalışmalarını istedi. Daha sonra, diğer yöneticiler kursiyerlere sertifikalarını dağıttılar.

 

Sertifika dağıtımım bittikten sonra, gerek okulun kuruluşundan itibaren emeği geçenlere ve gerekse okula yaptıkları maddi ve manevi yardım edenlere plaketleri verildi. İlk olarak okulun ilköğretim okulu olarak yapılırken meslek lisesi olması için çok büyük bir uğraş veren Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’a  plaketini  Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Nazmi Yekrek takdim etti. Sayın AYTAŞ plaketini aldıktan sonra yaptığı konuşmasında; Okulun tersaneler bölgesinde olması dolayısıyla sektöre eğitimli ara eleman yetiştireceğini ve daha birçok hizmetler vereceğini söyledi. Daha sonra, plaketler yöneticiler tarafından emeği geçen ve yardım edenlere dağıtıldı.

 

Plaket dağıtımı bittikten sonra okul idaresi tarafından hazırlanan etkinliklere geçildi ve ilk olarak Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Nazmi Yekrek’in bir sürprizi olarak Öğretmenlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu mini bir konser sundu. Pilav Günü, daha sonra diğer etkinliklerle devam etti ve geç saatlerde sona erdi.

 

 

 

Virahaber

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.