1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Rize'de su ürünleri değerlendirme toplantısı yapıldı
Rize'de su ürünleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Rize'de su ürünleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürü Şafak Bulut ve diğer yetkili kurumları daire amirlerinin de katıldığı değerlendirme toplantısına, çok sayıda balıkçı ve sektörle ilgili kooperatiflerin temsilcileri katıldı.

A+A-

Açılış konuşmasını S.S.Rize-Artvin Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Başkanı Barış Zaman’ın yaptığı toplantıda daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, bir bilgilendirme sunumu yaptı.  

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bulut, yaptığı sunumda; Rize genelinde çeşitli boy ve ebatlarda toplam 1077 adet balıkçı gemisi filosunun bulunduğunu ve gerek amatör gerekse ticari olmak üzere 4641 kişinin balıkçılıkla meşgul olduğunu belirterek son beş yıl içerisinde balıkçı gemilerinin desteklemesi kapsamında 1.274.000 TL. su ürünleri yetiştiriciliğinin desteklenmesi kapsamında da 3.248.175 TL. ödemenin gerçekleştirildiğini belirtti.  

safak-bulut.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantıda yaptığı konuşmada; “Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili. Ayrıca ciddi ölçüde iç sulara sahip olmamıza rağmen su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı konusunda istenilen seviyede değiliz. İşte bu toplantılarla balıkçılık konusunda istenilen seviyeye gelme adına sektörün içinde bulunan sizlerle görüş alışverişinde bulunmayı amaçladık” dedi. 

erdogan-bektas.jpg

Balıkçılık sektörünün Rize ekonomisine önemli bir girdi sağladığını belirten Vali Bektaş, “Az önceki sunumda da gördük, Rize’de azımsanmayacak sayıda kişi balıkçılıktan kazanç sağlıyor. Devletimizin de bu sektöre yönelik önemli destekleri var. Sağlanan bu imkanlarla balıkçılığı daha iyi noktalara gelmek için gerekli çalışmaları hep birlikte yapmalıyız. Tabi bu süreçte, gerek denizlerimizde gerekse iç sularda avlanırken uymamız gereken kurallar var. Bu kuralları da göz ardı etmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri alınarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

su-urunleri-avciligi-sektorel-degerlendirme-toplantisi-2.jpg

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 3476 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.