1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roterdam Kuralları Son Şans
Roterdam Kuralları Son Şans

Roterdam Kuralları Son Şans

A.P. Moeller Maersk A.Ş. Kıdemli Genel Müdürü Kim Chalmer Rasmussen, deniz taşımacılığı ve bağlı taşımalarda Rotterdam Kurallarının global düzenlemeyi başarmak için son şans olduğunu söyledi.

A+A-

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Deniz Nakliyecileri Derneği, Maersk Denizcilik A.Ş. ve Çalık Hukuk Bürosu tarafından, yakında yürürlüğe girmesi beklenen 'Uluslararası Taşımalara Dair Sözleşme-Rotterdam Kuralları' konulu seminer düzenlendi.

DTO İzmir Şubesi'ndeki seminerde konuşan Rasmussen, Deniz Yoluyla Uluslararası Kısmi veya Tam Eşya Taşıma Sözleşmelerine İlişkin Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin (Rotterdam Kuralları) 2009'da ülkelerin imzasına açıldığını, yürürlüğe girmesi için 20 imza ile 12 aylık sürecin gerekli olduğunu belirtti. Deniz taşımacılığı ve buna bağlı kara taşımacılığında uygulanan hukuki rejimlerde yüksek derecede eşitsizlik olduğunu kaydeden Rasmussen, Rotterdam kuralları onaylanmaz ise ABD ve AB'nin bölgesel çözüm arayışlarına girebileceğini ifade etti. Rasmussen, bölgeselciliğin, uluslararası ticaretin ve taşımacılığın basite indirgenmesinin felaketi olacağını vurgulayarak 'Deniz taşımacılığı ve bağlı taşımalarda Rotterdam Kuralları global düzenlemeyi başarmak için son şans gibi. Bu kurallar mükemmel sonuç mu? Hayır. Ama bugünkü durum mükemmelden çok uzak. Bu kurallar aynı zamanda taşıma sözleşmelerinin çeşitli hallerini de düzenler' diye konuştu.

Sondakika

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.