1. HABERLER

  2. GEMİ ADAMI

  3. RTEÜ'ne Ya-Sa Denizcilik konuk oldu
RTEÜ'ne Ya-Sa Denizcilik konuk oldu

RTEÜ'ne Ya-Sa Denizcilik konuk oldu

Gerçekleşen oturuma Yasa Denizcilik’i temsilen yasa Bulk Personel Müdürü Kapt. Muammer Bıçakçı ve Yasa Tanker Personel Müdürü Kapt. Faruk Celayir katıldılar.

A+A-

Gerçekleşen oturuma Yasa Denizcilik’i temsilen yasa Bulk Personel Müdürü Kapt. Muammer Bıçakçı ve Yasa Tanker Personel Müdürü Kapt. Faruk Celayir katıldılar. Oturum Yasa Denizcilik’in tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Muammer Bıçakçı konuşmalarına denizcilik fakültesinde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu dile getirerek başladı. Yasa Denizcilik’in 1999 yılında yalçın sabancı tarafından kurulduğunu ve ilerleyen yıllarda sektörde geniş bir alana yayıldıklarını anlatan Sn. Bıçakçı filolarının kuru yük (bulk) ve tanker olmak üzere ikiye ayrıldığını belirtti. Kuru yük filosunda 18 tane geminin bulunduğundan bahseden Sn. Bıçakçı gemilerinin 3 tanesinin Türk bayraklı ve 15 tanesinin marshall adaları bayraklı olduğunu ve 4 tane de tanker gemilerinin olduğu bu gemilerin dünyanın her tarafına sefer yaptığını anlattı.

rteu_yasadenizcilik_2.jpg

Ardından sorulan sorulara istinaden yasa denizcilik olarak eğitime çok önem verdiklerini ve bu nedenle birçok firmanın sahip olmadığı ayrı bir eğitim departmanına sahip olduklarının altını çizerek belirtti. Gemiye katılacak zabit ve personele mutlaka aşinalık eğitimleri verdiklerini ve ayrıca süresi 10 güne kadar uzayan sertifikalı eğitim programları (Type Specific Ecdıs Eğitimi vs.) Sunduklarından bahsetti. Şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen eğitimden söz eden yetkililer; onlarla uzun vadede çalışmayı, filolarını onlara teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını belirten değerli konuklar gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini belirttiler. Her okula eşit olarak yaklaştıklarının altını çizen katılımcılar her sene olduğu gibi bu sene de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden stajyer alacaklarını sözlerine eklediler. 

rteu_yasadenizcilik_3.jpg

Son olarak stajyerlerden beklentilerini anlatan konuklar, toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu. Soru cevap bölümüyle devam edilen oturumda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan değerli katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4024 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.