1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rumlar "Nemesis 2017" tatbikatına başladı
Rumlar "Nemesis 2017" tatbikatına başladı

Rumlar "Nemesis 2017" tatbikatına başladı

Çok uluslu NEMESIS -2017 tatbikatı dördüncü kez Rumların  Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde yapılıyor. Tatbikatta bir sondaj platformundaki durum temsili olarak canlandırılacak.

A+A-

Rum yönetiminin tek yanlı “Münhasır Ekonomik Bölge” ilan ettiği alanda “NEMESİS”  isimli çokuluslu askeri tatbikatın dördüncüsü bugün icra ediliyor.

Haravgi “NEMESİS 2017”ye RMMO dışında İsrail, Fransa, Yunanistan, Birleşik Krallık’tan kuvvetler, Avrupa Deniz Güvenliği Örgütü (EMSA), EDT Offshore ve SAIPEM S.p.A. isimli özel şirketin gemileri katılıyor.

Tatbikatın genel sevk ve idaresinin Rum Yönetimi’nin ve katılımcı ülkelerin yetkili makamlarının işbirliğinde, Larnaka’daki “Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi” tarafından yapılacağı kaydedildi.

Tatbikatta Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ve Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne mensup Su Altı Tahrip (SAT) birliklerinin gemide ve sondaj platformunda teftiş operasyonu, deniz kazası sonrasında Rum ve “dost devletlerin” hava kuvvetleri tarafından toplu kurtarma operasyonu ile Rum “sorumluluk bölgesi” içerisinde deniz kirliliğiyle mücadele senaryoları canlandırılacak.

Vira Haber

Bu haber toplam 3735 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.