1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya, Kırım'da güç gösterisi yapacak
Rusya, Kırım'da güç gösterisi yapacak

Rusya, Kırım'da güç gösterisi yapacak

Rus işgali altındaki Akyar'da (Sivastopol) Rusya Deniz Kuvvetleri Günü vesilesiyle düzenlenecek tören sırasında Rus Karadeniz Filosu’un yeni savaş gemilerinin sergileneceği bildirildi.

A+A-

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Rusya tarafından işgalinde kritik rol oynayan askeri liman kenti Akyar'da (Sivastopol) geleneksel olarak Temmuz ayının son Pazar günü kutlanan Rusya Deniz Kuvvetleri Günü’nde düzenlenecek törende Karadeniz Filosu bünyesinde yaklaşık 20 gemi ve teknenin yer alacağı kaydedildi.

Rusya Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, törende Rus Deniz Kuvvetlerinin yeni savaş gemilerinin de sergileneceği tören çerçevesinde yeni ‘Amiral Grigoroviç’ fırkateyninin, ‘Serpuhov’ ve ‘Zelenıy Dol’  isimli küçük füze gemilerinin, ‘Novorossiysk’ ve “Rostov-na-Donu” adlı dizel denizaltıların ilk kez görücüye çıkacağını bildirdi.

Törende toplam 20 gemi ve tekne, 10 yardımcı gemi ve 30 kara aracının yer alacağını bildiren Truhaçev, filonun 19 bölümden oluşan bir gösteri yapacağını bildirdi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.