1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Rusya'da Türkiye'den rekor katılım
Rusya'da Türkiye'den rekor katılım

Rusya'da Türkiye'den rekor katılım

Rusya'nın en önemli turizm fuarlarında biri olan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı'na bu yıl Türkiye'den rekor oranda katılım gerçekleştiği belirtildi.

A+A-

Moskova Uluslararası Turizm Fuarı (MITT), Türkiye'den yoğun katılımla başladı. Bu yıl 24.'sü düzenlenen ve Rusya'nın en büyük turizm fuarlarından olan MITT, Türkiye'den 103, toplamda yaklaşık bin 800 şirketin katılımıyla Rusya'nın başkenti Moskova’da açıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de fuara gelerek Türk yetkililerle görüştü.

Açılışta AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları (THY) Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Türkiye ve Rusya arasında düzelen ilişkiler sonrasında 2017'den çok ümitli olduklarını söyledi.

"Rus turistler Türkiye'yi çok seviyor"

2015'e kıyasla Rusya'dan Türk turizmine talebin bu yıl yaklaşık üç kat arttığını vurgulayan Deribaş, "Rus turistler Türkiye’yi çok seviyorlar. Bunun başlıca nedenlerinden birisi de Türkiye'de kendilerini çok rahat hissetmeleri" diye konuştu.

MITT tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye bu yıl toplam üç salonda, turizm bölgelerinin, tur operatörlerinin, havayolu şirketlerinin ve otellerin temsilcileriyle yer alarak, fuar tarihinin en büyük katılımını gerçekleştiriyor.

Sektör yetkilileri, bu yılın Ocak ayında 2016'ya göre yüzde 81'lik artışla 40 bin 124 kişiye yükselen Rus turist sayısının bu yıl yaklaşık 3 milyona ulaşmasını bekliyorlar.

Bu haber toplam 2763 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.