1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Sadun Boro Rotasında" kitabı yayınlandı
"Sadun Boro Rotasında" kitabı yayınlandı

"Sadun Boro Rotasında" kitabı yayınlandı

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), “Sadun Bora Rotasında” adlı ilk kitabını yayımladı. Koç Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan kitap, Defne Karakaya tarafından yayına hazırlandı.

A+A-

Yaşamını denizlere ve doğal çevrenin korunmasına adamış, kitaplar yazmış, ilkleri başarmış bir denizci olan Sadun Boro’nun öyküsünün aktarıldığı kitap raflardaki yerini aldı. Defne Karakaya tarafından yayına hazırlanan kitapta, Sadun Boro mirasının anlatıldığı, amatör denizcilik adına atılması gereken somut adımlar tartışılıyor.

Sadun Boro’nun,1965-68 arasında eşi Oda Boro’yla birlikte teknesi Kısmet’le çıktığı dünya seyahati denizci olsun olmasın pek çok kişiye ilham kaynağı oldu. KÜDENFOR, yaşamı boyunca ilham kaynağı olmayı ve çevresindeki denizcileri desteklemeyi sürdüren Sadun Boro’nun karakterinden esinlenerek onun anısına “Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizciliğinin 21. Yüzyıl Vizyonu” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Çalıştay ile denizcilik sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, denizcilik gücünün gelişimine katkı sağlayacak deniz kültürünün amiral gemisi olan amatör denizcilik konusunu tartışmaya açtı. Sadun Boro’nun doğum günü olan 1 Kasım 2016’da düzenlenen çalıştayda; denizcilik idaresi, sivil toplum kuruluşları ve denizcilerle birlikte amatör denizciliğindeki barınma, bayrak, belge, bağlama kütüğü ve mavi kart uygulamalarına yönelik sorun alanları konuşuldu, çözüm önerileri sunuldu.

sadun-boro-rotasinda-2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5639 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.