1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağanak su baskınlarına neden oldu
Sağanak su baskınlarına neden oldu

Sağanak su baskınlarına neden oldu

Yurdun birçok bölgesinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

A+A-

İstanbul'da sağanak, su baskınlarına neden oldu.

Kentte öğleden sonra aralıklarla yağan yağmur, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalışırken bazıları da kapalı alanlara girdi. Yağmur, İstanbul trafiğini de olumsuz etkiledi. Araçlar sağanak nedeniyle trafikte güçlükle ilerledi.

Sağanak nedeniyle, Şişli, Fulya Mahallesi Ortaklar Caddesi Hüseyin Cahit Yalçın Sokak'ta, 5 binanın alt katlarında bulunan 9 daireyi su bastı. Vatandaşlar, Şişli Belediyesi, İSKİ ve itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evlerdeki suyun tahliyesine çalıştı.

Silivri'de de sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar, şemsiyeleriyle veya kapalı alanlara girerek korunmaya çalıştı. Bazı bölgelerde su birikintileri oluşurken, araçlar güçlükle ilerledi.

Ankara

Ankara'nın Balgat semtinde yoğun yağış nedeniyle bir yolda çökme meydana geldi.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle Balgat Oğuzlar Mahallesi 1388. Sokak'ta asfalt yolun bir kısmı çöktü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler, çukurun etrafını güvenlik şeridiyle çevirerek, sokağı trafiğe kapattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri, çökmenin meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Çökmenin bir binanın yol ortasından geçen kanalizasyon borusunun üzerine atılan malzemeden kaynaklandığı belirlendi.

İzmir

İzmir'in Ödemiş ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. 

Ödemiş'te akşam saatlerinde başlayan sağanak, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açarken, su birikintileri nedeniyle ilçede trafik aksadı.

Tıkanan mazgallar, belediye ekiplerinin müdahalesiyle açılırken, itfaiye ekipleri su basan bölgelerde temizleme ve su tahliyesi yaptı. 

Yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı Kaymakçı, Demircili ve Ertuğrul mahallelerinde Kaymakam Celil Ateşoğlu ve Belediye Başkanı Mahmut Badem, incelemelerde bulundu.

Bolu

Bolu kent merkezinde öğle saatleri̇nde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar kentin en işlek yerlerinden biri olan İzzet Baysal Caddesi üzerindeki iş yerlerine ve brandaların altına sığınırken, bazıları ise seyyar satıcılardan aldıkları şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Bu arada Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde metrekareye 7,2 kilogram yağış bırakan sağanağın hafta sonuna kadar aralıklarla etkili olacağı, zaman zaman da fırtına çıkabileceği uyarısında bulundu.

Antalya

Antalya'da etkili olan sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle Kumluca ilçesinde seralar zarar gördü, Manavgat ilçesinde ağaçlar devrildi. 

Kent merkezi ile bazı ilçelerde öğleden sonra etkili olan sağanak ve rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi.

Kumluca ilçesinin Beykonak, Karacaören, Ortaköy ve Sarıcasu mahallelerindeki bazı seralarda zarar oluştu. Seraları hasar gören vatandaşlar, olumsuz havanın geçmesiyle birlikte zararı kendi imkanlarıyla gidermeye başladı.

Manavgat'ta ise sağanak nedeniyle bazı caddelerde biriken yağmur suları vatandaşlara zor anlar yaşattı. Rüzgarın devirdiği ağaçlar, bazı araçlarda hasara yol açtı.

Zonguldak 

Zonguldak il merkezi ve Kozlu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, yollarda biriken taş ve çamur nedeniyle sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.

Kentte etkili olan sağanak yüzünden il merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde mazgalların tıkanması sonucu oluşan su birikintileri, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı iş yerlerini ise su bastı.

Bu haber toplam 1639 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.