1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Sahil Güvenlik ile çatışan gemi mürettebatı tutuklandı
Sahil Güvenlik ile çatışan gemi mürettebatı tutuklandı

Sahil Güvenlik ile çatışan gemi mürettebatı tutuklandı

Sarayburnu açıklarında Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı teknenin kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tolunay gemisinin 3 mürettebatı tutuklandı.

A+A-

İstanbul Valiliği kaynaklarından alınan bilgiye göre, 17 Ağustos'ta saat 08.20 sularında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı "TCSG 25" botu ile Cook Islands bayraklı "Tolunay" isimli kuru yük gemisinin çarpışmasına ilişkin adli tahkikat, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı tarafından yürütülüyor.

Bot personelinden 4'ünün şehit olduğu, 3'ünün yaralı olarak kurtarıldığı çarpışmaya ilişkin, ilk incelemeler ve tahkikat neticesinde, kuru yük gemisinde görevli 3 kişi gözaltına alındı.

Kaptan "Görmedim" dedi

Geminin Mısırlı kaptanı Abdullah Hamadı (33), Suriyeli gemi zabiti Allam Fattouh ( 33) ve Suriyeli güverteci Mohamad Fttahe (40), nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. 

Kaptanı Hamadı, botu görmediğini, onların kendilerine çarptığı iddiasıyla suçlamaları reddetti. 3 şüpheli, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma suçundan tutuklandı. 

Kazada Kıdemli Üsteğmen Ali Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuş Bülent Demirkaya ve er Sinan Göktaş şehit oldu, Uzman Onbaşı Enver Çetin ile erler Ayhan Akgönül, Mehmet Nuri yaralandı. 

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili, savcılık ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından adli tahkikat, sorumlu diğer kurumlar tarafından ise kaza ve olay hakkında idari incelemelerin devam ettiği belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.