1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sahil projesi denizin ekolojik sistemini değiştirecek
Sahil projesi denizin ekolojik sistemini değiştirecek

Sahil projesi denizin ekolojik sistemini değiştirecek

Bostancı İskelesi’ne 100 metre mesafede inşa edilecek Bostancı Sahili ve Su Sporları Merkezi’ne ilişkin üst ölçekli plan tadilatı notları ortaya çıktı.

A+A-

Anadolu yakasındaki Bostancı sahilini 92 bin metrekare ek dolgu yapılarak yeşil alan 225 bin metrekareye çıkarılacak. Ayrıca kıyı dolgu alanı yeniden planlanıp, içinde sosyal tesisler yapılacak. 9 Mart 2005 tarihli Kadıköy Merkez ile E-5 Otoyolu Ara Bölgesi Nazım İmar Planı’nda “Park ve Dinlenme Alanları” fonksiyonunda kalan alan “Rekreasyon alanı” olarak değişecek.

Plan tadilatı notlarında neler yok ki?

Üst ölçekli plan tadilatı notlarında, söz konusu alanda, halkın eğlenme ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya yönelik gezinti alanları, spor alanları, seyir terasları, piknik alanları, açık otopark gibi mekan düzenlemeleri öngörülüyor. Projenin de ilçe belediyesi tarafından onaylanması şart koşuluyor.

Kadıköy’ün silueti değişecek

CHP’li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, proje alanının yakın dönem dolgu alanı olduğuna dikkat çekip, şunları söyledi: “Uygulamayı İBB yapacak, Kadıköy’ün silueti değişecek. Bundan Kadıköylü vatandaşların haberi yok. Hani durak yaparken bile soracaktık. Anadolu yakasında kıyısı olan diğer ilçelere de yapılacağı söyleniyor. Kıyı büyüklüğüne göre sadece Kadıköy’de 5 bin metrekare inşaat çıkacak. Ortalama 7 bin metrekare olsa, bu toplamda 40 bin metrekareye yakın yapılaşma demek. Zaten kıyı kenarları kafe dolu.”

Denizin ekolojik sistemini değiştirecek

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kendilerine henüz bir proje ulaşmadığını belirtip, “Hayata geçerse, denizin ekolojik sistemini değiştirecek. Kendi ilçemizle ilgili bir projenin dışarıdan yapılması bana doğru gelmiyor” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.