1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO seçimlerini değerlendirdi!
Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO seçimlerini değerlendirdi!

Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO seçimlerini değerlendirdi!

İMEAK DTO Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Salih Zeki Çakır, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı ve Kasım ayı içinde yapılacak DTO seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, dün (13 Temmuz 2017 Perşembe) DTO'nun Fındıklı'daki merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılım ile gerçekleşen meclis toplantısında Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Salih Zeki Çakır, DTO'nun Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek oda seçimlerine ilişkinde görüşlerini paylaştı.

Salih Zeki Çakır'ın meclis toplantısında yapmış olduğu konuşma metninin tamamı;

"Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, basın mensupları, hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Ülkemiz ve milletimiz aleyhinde faaliyet gösteren FETÖ ve bilumum şer odaklarına karşı mücadele ederken şehit düşmüş, ülkemizin birliği, dirliği ve bağımsızlığı için canlarını feda eyleyen tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet, gazilerimize şifalar ve ailelerine sabırlar diliyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum.

Siyasette, yönetimde ve iş hayatında günümüzün en nadir bulunan değeri doğru ve istikrarlı bir duruştur. Doğru ve istikrarlı bir duruş, doğru analizin ve değerlendirmenin sonucunda ortaya çıkan gerçeklerin iyi niyet ve iyi ahlak çerçevesinde savunulması veya bu gerçekler olumsuzsa bunların karşısında dirayetle durulmasıdır.

Değişim Grubu olarak ne mutlu bize ki, 24 Kasım 2012 yılından bu yana aldığımız mesafeye dönüp baktığımızda; dikkati çektiğimiz her husus hakkında, kamuoyu oluşturmaya çalıştığımız her sorun ve çözümü üzerindeki düşüncelerimizde, Türk denizciliğinde ortak akıl taleplerimizde mütemadiyen haklı çıkmışız.

Elimde 24 Kasım 2012 tarihinde Üsküdar’da Deniz Ticaret Odası başkanlığına adaylığımı koyduğum gün yaptığım konuşmam var. İsteyenlerle paylaşırız, kaldı ki bu konuşma basın kuruluşlarının arşivlerinde de bulunabilir.

Kendi namımıza haklı olduğumuzun vesikası olsa da Odamız adına üzülerek görüyorum ki bu konuşmada vurguladığımız hususların pek çoğu değişmeden kalmış.

Yine de biz; doğruya doğru diyen bir gelenekten geliyoruz ve şimdi, duruşumuzu bozmadan 5 yıl sonra da aynı şeyleri söylüyoruz.

Çok daha geniş katılımla, genç, dinamik, daha adil ve herkesin etkin temsil edildiği, üyelerimizin menfaatine odaklanmış, sessiz kalanlarımıza ses verecek, çalışan, çalıştıran, üreten, ürettiren, konuşan, tartışan, tartışma yaratan, tartışmayı yönlendiren, yardıma koşan, çözüm bulan, hesap soran, hesap veren, hesaba çekilebilen, şeffaflığı öne çıkaran bir Deniz Ticaret Odası’na ihtiyaç var. Amerikalıların meşhur sözüdür; “If you don't judge yourself no body can judge you”

“Esas olan, asıl olan, asil olan üyelerin hak ve menfaatleridir” ilkesiyle çalışmalar yapılmalı, üyenin her zaman haklı olduğu genel kabulüyle ortak hareket zemini aranmalıdır.

Tam bu noktada, geçtiğimiz toplantıda Sayın Meclis Başkanımızdan ORTAK AKIL çalışması çağrısı geldi. Biz de bu Değişim Grubu olarak bu çağrıya can-ı gönülden destek vererek elimizden gelen katkıyı sağlayacağız.

Dünya bu kadar değişirken bizler de değişmeli ve tüm sektör paydaşları için en iyinin arayışında olmalıyız. Deniz Ticaret Odamızda ciddi bir değişim, dönüşüm ve yenilenme ihtiyacı olduğu her türlü izahtan varestedir.

Umuyorum ki herkes aynı hassasiyetle ORTAK AKIL çalışmalarına destek verecektir.

Dolayısıyla bu ORTAK AKIL çalışmalarından sonra ağustos ayında çalışmalarımızın sonuçlarını açık yüreklilikle denizcilik kamuoyumuzla paylaşacağız.

Tekrar etmekte fayda var, bütün bu süreçte ana ilkemiz hep şu olacaktır;

-Esas olan, asıl olan, asil olan üyelerin hak ve menfaatleridir.

-Üyeler veli nimettir.

-Üye her zaman haklıdır.

Gayretimiz ve gayemiz; güçlü bir meclis, güçlü bir yönetim, güçlü ve işlevsel bir kurumsal işleyişin önünü açarak güçlü denizciliğe yelken açmaktır.

İlkesel olarak, geçtiğimiz dönem seçim sürecinde GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevimden istifa etmiştim, aynı şekilde şu an yürütmekte olduğum Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden süreci sağlıklı yürütmek maksadıyla istifa ediyorum.

Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, basın mensupları, hanımefendiler, beyefendiler, bu sürecin ülkemize, denizcilik camiamıza hayırlı ve uğurlu olması temennilerimle, hepinizi saygı ve muhabbetle tekrar selamlıyorum."

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.