1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Şampiyon yelkenciye denizciler sahip çıktı
Şampiyon yelkenciye denizciler sahip çıktı

Şampiyon yelkenciye denizciler sahip çıktı

Macaristan'daki Balaton Gölü'nde geçen ay yapılan dünya ve Avrupa şampiyonasında Türkiye'ye iki birincilik kazandıran 17 yaşındaki milli yelkenci Anıl Çetin'e Bodrumlu denizciler sahip çıktı.

A+A-

Macaristan'daki Balaton Gölü'nde geçen ay yapılan dünya ve Avrupa şampiyonasında Türkiye'ye iki birincilik kazandıran 17 yaşındaki milli yelkenci Anıl Çetin'e Bodrumlu denizciler sahip çıktı. Çetin'in ilgisizlikten yakınmasına kulak veren Bodrum Deniz Ticaret Odası (BDTO) Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, "17 yaşında dünya ve Avrupa şampiyonu olan bir yelkencimizin sporu bırakmasına asla gönlümüz razı olmaz. Bu nedenle yurtdışında üniversite ve yelken eğitimini sürdürebilmesi için sponsor arayışına girdik. Sponsor bulamazsak BDTO'nın yönetimine, Çetin'e sahip çıkılması için öneri getireceğim" dedi.

Bodrum Anadolu Lisesi 12'nci sınıfında öğrenim gören Anıl Çetin, geçen ay Macaristan'daki Balaton Gölü'nde düzenlenen şampiyonada '18 yaş altı 4.7 laser sınıfı'nda 245 sporcuyu geride bırakarak Avrupa ve dünya şampiyonu oldu. Ardından döndüğü Bodrum'da hiç ilgi görmediğini belirten Çetin, üniversite öğrenimine başlamak için yelken sporunu bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Çetin'in bu açıklamasına BDTO kulak verdi.

BDTO Yürütme Kurulu Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Avrupa ve dünya şampiyonu olan bir yelkencinin daha üst seviyelere çıkacağı yerde eğitimi için sporu bırakmak zorunda kalmasının ülkenin ayıbı olduğunu belirtti. Nalbantoğlu, "17 yaşında dünya ve Avrupa şampiyonu olan bir yelkencimizin sporu bırakmasına asla gönlümüz razı olmaz. Bu nedenle yurtdışında üniversite ve yelken eğitimini sürdürebilmesi için sponsor arayışına girdik. Sponsor bulamazsak BDTO'nın yönetimine, Çetin'e sahip çıkılması için öneri vereceğim. Anıl'ın olimpiyatlarda yarışıp derece alması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.