1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Samsun sahilleri ’Mavi Bayrak’la taçlandı
Samsun sahilleri ’Mavi Bayrak’la taçlandı

Samsun sahilleri ’Mavi Bayrak’la taçlandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Mavi Bayraklı plaj sahibi olmak o şehri turizm açısından bir üst lige çıkarıyor" derken Fener Plajı ve Sheraton Grand Samsun Hotel plajları Mavi Bayrak aldı.

A+A-

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2016 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Samsun’da Fener Plajı ve Sheraton Grand Samsun Hotel plajları Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak günümüzde turizm açısından büyük önem taşıyor. Samsun’un şimdilik 2 Mavi Bayraklı plaja sahip olduğunu ve devamının da geleceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Mavi Bayraklı plaj sahibi olmak o şehri turizm açısından bir üst lige çıkarıyor. Önemli kriterleri yerine getirerek bu bayrağa sahip olan yerler bir nevi uluslararası turizm otoritelerinin gözünde yeni bir payeye yeni bir seviyeye sahip oluyor. Aslında bu bayrak Samsun turizmi için nasıl bir statüyü temsil ediyorsa bizim yıllardır Samsun’u denizle buluşturmak ve kenti gerçek kimliği ile bir sahil kenti yapmak adına verdiğimiz mücadelenin de ödüllendirilmesi demek. Bu nedenle bunu çok önemsiyor ve değer veriyorum. Artık bir Samsunlu olarak göğsümüzü gererek mavi bayraklı plajları olan, modern, temiz bir şehre sahibiz diyeceğiz. Bu önemli gelişmenin Samsunumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında, 2016 yılında İspanya’nın 588 plajından sonra, ülkemiz 444 bayrak ile ikinci sırada yer aldı. Ülkemizde 21 marina da Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Mavi Bayrak Programı uluslararası alanda 1987 yılında, ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başladı. 2016 yılında uluslararası alanda, Mavi Bayrak uygulaması yapan 50 ülkede, toplam 3568 plaj ve 682 marinada Mavi Bayrak dalgalanacak.

TÜRÇEV’den yapılan açıklamada, Mavi Bayraklı plajların önemli kriterlere sahip olduğu belirtilerek, “Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılmaktadır. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulundurulmakta, su sporları ile yüzme alanı ayrılmakta, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanmaktadır” denildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5754 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.