1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Samsun'da Kabotaj Bayramı'nda çocuklara sürpriz!
Samsun'da Kabotaj Bayramı'nda çocuklara sürpriz!

Samsun'da Kabotaj Bayramı'nda çocuklara sürpriz!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Samsun’da da coşku içerisinde kutlandı.

A+A-

Samsun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91 yıldönümü kutlamaları Batıpark’ta gerçekleştirildi. Kutlama programında yağlı direkten bayrak alma, dragon bot, yüzme, halat çekme ve suda ördek yakalama yarışmaları yapıldı. Yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken, zaman zaman tartışmalar yaşandı. Yarışmaları kazananlara ise çeşitli ödüller verildi.

Kutlamalara Vali Vekili Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

samsun_kabotaj_2017-2.jpgsamsun_kabotaj_2017-3.jpg

Kutlamalar çerçevesinde, Toros, Samsunport ve Yeşilyurt limanları da etkinlik alanında stant açarak liman tanıtımında bulundular.

Denizcilik Bayramı’nda çocuklara büyük süpriz

Samsun'da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki bakım evlerinde kalan çocuklar için gezi programı düzenlendi. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCSG 87 Botu'na alınan çocuklara burada komutanlar tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve botlar hakkında bilgi verildi. Daha sonra botla denize açılan çocuklar, Samsun kıyılarını denizden görme fırsatı buldu. Botta subaylar tarafından ağırlanan çocuklardan bazıları dümene geçip telsiz kullanırken, bazıları da dürbünle çevreyi izledi.

toros-limani-standi.JPGsamsun_kabotaj_2017-6.jpg

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.