1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAT’lardan 200 milyon liralık operasyon
SAT’lardan 200 milyon liralık operasyon

SAT’lardan 200 milyon liralık operasyon

Süveyş Kanalı’ndan Akdeniz’e giren bir gemiye denizden ve havadan baskın yapan SAT’lar, piyasa değeri 200 milyon lira olduğu değerlendirilen yüklü miktarda eroin ele geçirdi.

A+A-

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SAT Timleri, önemli bir uyuşturucu operasyonuna imza attı. Süveyş Kanalı’ndan Akdeniz’e giren bir gemiye denizden ve havadan baskın yapan SAT’lar, piyasa değeri 200 milyon lira olduğu değerlendirilen 1071 kilo eroini 26 dakikada ele geçirdi. Operasyona 2 sahil güvenlik gemisi ve 2 deniz savaş uçağı katıldı. Sahil Güvenlik şehidi er Alper Al anısına yapılan ‘Şehit Alp-Er’ operasyonunda, uluslararası sularda seyreden Kongo bayraklı ‘Commander Tide’ adlı gemi uyuşturucu şüphesiyle takibe alındı. Süveyş Kanalı’ndan geçerek Akdeniz’de seyreden gemiye operasyon için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir fırkateyn ile bir Sea Hawk savaş helikopteri, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan da 2 arama kurtarma gemisi ve bir deniz uçağı ile çok sayıda bot hazır edildi. Avrupa ülkelerine yüklü miktarda uyuşturucu götürdüğü öğrenilen gemiyi yakalamak için SAT timinin olduğu savaş gemisi 30 Mayıs’ta Süveyş Kanalı’nın kuzeyine gitti. Uyuşturucu yüklü geminin Akdeniz’e girmesiyle uzaktan takibine başlandı. 2 Haziran’da da geminin karasularımıza girmesiyle operasyona başlandı. Marmaris açıklarında yapılan operasyon için önce fırkateyn üzerindeki Sea Hawk deniz helikopteriyle SAT (Sualtı Taarruz) Görev Timi yola çıktı.

Halatla gemiye

Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisindeki SAT timi de aynı anda hızlı botlarla gemiye çıkmak için harekete geçti. Helikopterdeki SAT timleri halatlarla gemiye çıkarak mürettebatı 26 dakika içinde etkisiz hale getirdi. Denizden de önü kesilen geminin içindeki uyuşturucu kolayca bulundu. Gemide piyasa değeri 200 milyon lira olduğu öğrenilen ve gizli bölmelere saklanmış 40 çuval içinde, 1 ton 71 kilo eroin ele geçirildi.

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.