1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Savcılıktan Bilal Bal gemisi soruşturması
Savcılıktan Bilal Bal gemisi soruşturması

Savcılıktan Bilal Bal gemisi soruşturması

Şile açıklarında batan kuru yük gemisiyle ilgili savcılığın soruşturma başlattığı ve kayıp mürettebatın birinci derece yakınlarının da ifadesine başvurulacağı açıklandı.

A+A-

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şile açıklarında batan kuru yük gemisiyle ilgili savcılığın soruşturma başlattığını ve kayıp mürettebatın birinci derece yakınlarının da ifadesine başvurulacağını belirterek, "Bu konuda bir ihmal var mı? Varsa kime aittir? Eğer ihmal varsa, ihmalin sorumluları adalet önünde hesap verecek. Biz de Ankara'dan bu konuya dair hangi derslerin çıkarılması gerektiği sorusunun cevabı için ilgili arkadaşlarımıza gerekeni ifade edeceğiz." dedi.

Şile açıklarında batan kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmaları, 6. gününde sürüyor. Şile Limanı'na gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, gemideki mürettebatın aileleriyle bir araya geldi.

Külünk, burada yaptığı açıklamada, bu sürecin çok meşakkatli olduğunu dile getirdi.

Bir tarafta batan gemide yakınlarını kaybedenler, diğer tarafta yakınlarının naaşlarına ulaşmak isteyenler, öbür tarafta da vatandaşına bu anlamda en iyi hizmeti vermek isteyen kamu görevlilerinin bu süreçte bir arada bulunduğunu ifade eden Külünk, "Dünyanın en zor işi, insanın gözünün içine bakılmasıdır. Çünkü baktığınız gözler, 'Acaba bir ümit, bir şey var mı?', beklentisiyle bakar. Bakılan gözün de en zor işi, bakan gözlere bu anlamda söyleyecek sözün niteliği ve niceliğidir. Onun için hep beraber çetin bir işi yapıyoruz. Ama sabır en büyük gücümüz. Emin olmamız gereken, büyük bir özveriyle, büyük bir inanmışlıkla sizlerin yakınlarını denizin 88 metre altından çıkarıp size teslim etmek." diye konuştu.

Arama çalışmalarına katılan ekiplerin çok güç bir iş yaptığını anlatan Külünk, "Ama devlet güç işleri yapmak için vardır." dedi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin bugün denize indirdikleri cihazla gemi mürettebatının olduğu yeri tespit etmeye çalışacağını aktaran Külünk, "O cihazın teknik olarak vereceği bilgiler doğrultusunda tekrar canlı dalış yapıp yapmayacaklarına dair adım atacaklar." şeklinde konuştu.

Metin Külünk, Şile Limanı'nda bekleyişleri devam eden ailelere yönelik, "Güvenin ve inanın. Sizin beklentilerinizi karşılamak için inanılmaz bir mücadele veriliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı ile de görüştüm. Konuyu yakından takip ediyorlar. Orada olanlar bizim vatandaşlarımız. Burada beklemek çok kolay bir iş değil ama sizden hiç bir şeyin saklanmayacağından emin olunuz. Hatta an be an gelen bilgi, en güzel şekilde sizlerle paylaşılacak. Burada bulunduğumuz süre içerisinde de bir taraftan da birbirimizle dayanışma içinde sabırlı bekleyişimizi sürdüreceğiz." dedi.

Savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlattığını, kayıp mürettebatın birinci derece yakınlarının da bu doğrultuda ifadesine başvurulacağını belirten Külünk, "Bu konuda bir ihmal var mı? Varsa kime aittir? Eğer ihmal varsa, ihmalin sorumluları adalet önünde hesap verecek. Biz de Ankara'dan bu konuya dair hangi derslerin çıkarılması gerektiği sorusunun cevabı için ilgili arkadaşlarımıza gerekeni ifade edeceğiz." diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 7076 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.