1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. Savunma sanayinin devleri SSG’de buluştu
Savunma sanayinin devleri SSG’de buluştu

Savunma sanayinin devleri SSG’de buluştu

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) düzenlenen Savunma Sanayi Günleri (SSG) etkinliği, yerli savunma sanayi sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

A+A-

Etkinlikte, siber güvenlikten, yerli savaş uçağına ve yerli İHA teknolojilerine kadar pek çok önemli konu uzmanları tarafından masaya yatırıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Teknolojileri Kulübü (MAKTEK) tarafından, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün desteği ile bu sene 7.’si düzenlenen Savunma Sanayi Günleri (SSG) Beşiktaş Kampüsü Oditoryumda gerçekleştirildi. Savunma sanayinin öncü kurumları, özel sektör temsilcileri ve bilim insanlarını bir araya getiren etkinlikte savunma sanayi alanında önemli bilimsel çalışmalar ve projeler değerlendirildi.

“Savunma Sanayii’nde üniversiteler daha fazla rol almalı”

Etkinliğin açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, savunma sanayi konusunda, tüm paydaşların bir araya geldiği bütüncül bir yaklaşımla, çok daha hızlı mesafe kat edeceğini dile getirdi.

Rektör ŞAHİN, savunma sanayi konusunda, Ar-Ge ve İnovasyon odaklı gelişim için üniversitelere büyük görev düştüğünü aktardı.

prof.-dr.-bahri-sahin-006.jpg

Öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Güçlü'de, konuşmasına yapılan etkinliği, başlangıcından bu güne kadar olan süreçte verdiği desteklerinden ötürü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ’ye teşekkür ederek başladı. “Sadece Derslere Girerek Mühendis Olunmaz” sloganını hatırlatan Güçlü, Makine Teknolojileri Kulübü üyelerinin gurur kaynakları olduğunu belirtti.

Sanayi ve üniversite işbirliği içerisinde, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarını sağlamanın en büyük amaçlarından bir tanesi olduğunu aktaran Güçlü, etkinliğin öğrenciler, akademik kadro ve sektör temsilcileri açısından verimli geçeceğine inandığını ifade etti.

prof.-dr.-rahmi-guclu.jpg

Savunma sanayinin devleri SSG’de buluştu

Etkinlik kapsamında TEİ, Aselsan, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK BİLGEM gibi önemli firmaların üst düzey yöneticileri “Milli Savunma Sanayimizin Dünya Pazarındaki Konumu ve Hedefleri”, “Elektronik Harp, Haberleşme ve Bilgi Güvenliği”, “Kimyasal, Biyolojik ve Radyolojik Tehditler”, “Siber Güvenlik” ve “ Milli Silah Sistemleri” gibi önemli konularda sunumlar yaptı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4612 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.