1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. Usta balıkçılar Teos Marina'da buluşacak
Usta balıkçılar Teos Marina'da buluşacak

Usta balıkçılar Teos Marina'da buluşacak

Geçen yıl ilk defa Teos-Sığacık rotasında gerçekleştirilen Teos International Fishing Turnuva bu yıl seviye yükseltiyor ve “Tuna Masters Teos” adıyla ustaları yarıştırıyor.

A+A-

21-24 Eylül tarihlerinde yapılacak turnuva için kayıtlar alınmaya başladı. Murat İyriboz & Elvio Pennetti’nin organize ettiği ve Turkcell Platinum ana sponsorluğunda gerçekleşen Tuna Masters Teos Turnuva’da, usta balıkçılar profesyonel teknelerle balık avına çıkacaklar. Alaçatı ve Bodrum’da her yıl yapılan balıkçılık yarışlarının bir ayağı, yeni rota olarak geçen yıl ilk kez Sığacık’ta yapılmıştı. Diğer yarışlara göre en büyük balıkların yakalandığı ‘TEOS International Fishing Tournament 2016’ ile balıkçılık tutkunu işadamları Teos Marina’dan teknelerle Sığacık sularına açılarak oltalarıyla balık avlamıştı. “En büyük balık” ve “en fazla balık” yakalayanlara ödüllerin verildiği turnuvada geçen yıl para ödülleri 15 Temmuz şehitlerine bağışlanmıştı. 

 

Kayıtlar alınmaya başladı

Bu yıl yarışlara katılmak için 2000 TL + KDV ödeyen katılımcılar, Teos Marina’da 18 Eylül’den 25 Eylül’e kadar ücretsiz tekne konaklaması (elektrik ve su kullanımı hariç), 4 yarışmacı hakkı elde ediyor. Ek yarışmacı ücreti 500 TL+KDV olup, kabulü tekne boyutuna bağlı olacak. Katılımcılar için gerekli belgeler, Tonilato belgesi, denize elverişlilik belgesi, kaptan ehliyeti ve sigorta olacak. Teknelerin sigorta poliçesi olmak zorunda ve “IYC-Institute Yacht Clause” veya benzeri gibi madde içerip, doğrudan ve/veya dolaylı üçüncü şahıs zararlarını da kapsaması gerekiyor. İnternet adresinden kayıt yapılabilen turnuva programına göre, 21-22 Eylül’de tekneler Teos Marina’ya yerleşecek. Yapılacak toplantı ile yarışma kuraları açıklanacak ve yarışma alanı tanıtılacak. 23-24 Eylül’de saat 7.00’de balıkçılar denize açılacak. Saat 16.00’da oltalar sudan çıkarılacak. Saat 17.00’de tutulan balıklar tartılacak. Saat 18.00’de hakem kararları açıklanacak. 24 Eylül saat 19.30’da ödül töreni ve kutlama yemeği yapılacak. 

Bu haber toplam 2723 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.