1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Seferihisar'a milyon dolarlık marina
Seferihisar'a milyon dolarlık marina

Seferihisar'a milyon dolarlık marina

İzmir 'in Seferihisar ilçesinde yaptırılan ve adını bölgedeki 3 bin yıllı antik kentten alan Teos Marina 18 Haziran'da açılacak.

A+A-

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünün (DLH) yap-işlet-devret modeli ile Kolin İnşaat firmasına yaptırdığı Sığacık mevkisindeki Teos Marina tamamlandı.

Toplam yatırım maliyeti 12 milyon doları bulan ve Kolin Grubu bünyesinde kurulan Teos AŞ adlı firma tarafından 25 yıl süreyle işletilecek Teos Marina, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teos Marina Müdürü Cüneyd Acar ve Kolin İnşaat temsilcisi Fırat Koloğlu tarafından marinada düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık'ta yaptırılan marinanın Seferihisar'a çok büyük değer katacağını ifade etti.

İlçenin ''sakin şehir'' ağına üye olduğunu hatırlatan Soyer, şunları kaydetti:

''Sakin şehir, bir başlangıçtı, bu liman Sığacık'ı taçlandıracak. Eşsiz doğal güzelliği, olağanüstü iklimi, tarihi, antik kentleri, jeotermali gibi özelliklerini üst üste koyduğumuz zaman Seferihisar'ın ne kadar eşsiz bir yer olduğunu anlıyoruz. Burada akla hayale sığmayan bir gelecek var. Önümüzde kötü gelişim modelleri var. Bunlardan ders çıkarıyoruz. Bu işte sabır ve bilimsellik gerekiyor. Bu ilçenin potansiyelinin büyüklüğünü aklımızdan çıkarmadan çalışmamız gerekiyor. Bu muazzam rekabet ortamında, belediye, yatırımcılar hep bir arada olmak zorundayız.''

Soyer, marinanın 18 Haziran'daki açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasını beklediklerini kaydetti.

''Teos açık hava müzesi olabilir''

Marinanın adını taşıdığı Teos Antik Kenti'ne de değinen Soyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Teos'ta bu yıl kazı çalışmalarına başlanacağını bildirdi.

Soyer, Teos'un dünya kültürel mirası açısından çok önemli olduğunu ve burasının dünyanın en güzel açık hava müzesi olabileceğini ifade ederek, ''Düşünün ki, dünyanın ilk 'oyuncular birliği' burada kurulmuş, burada sahneye çıkmış. Bu Hollywood için bile önemli bir malzemedir. Bunu kullanmak lazım'' dedi.

''Ülke denizciliğinin gelişmesine katkı sağlayacak''

Teos Marina Müdürü Cüneyd Acar ise yaptırılan marinanın, devlet ve yerel yönetimlerin sahip çıkmasıyla uzun vadede ülke denizciliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Acar, şöyle konuştu:

''Günümüzde yatçılık sektöründe özellikle Akdeniz çanağına karşı talep artmakta olup, Akdeniz çanağı yatçılık ve yat turizmi açılarından dünyanın en önemli bölgesi haline gelmiştir. Yat, yatçılık ve yat limanı üçlüsü, yat turizminin birbirinden ayrılmayan, birbirlerini destekleyen unsurlardır. Yat turizminin gelişebilmesi için sektörü besleyen en önemli kaynak da marinalardır. Büyük bir emeğin, zamanın ve maliyetin eseri olan Teos Marina, 2010 yılında sektördeki yerini almıştır. Tesisimizin ülkemiz turizmi için hayırlı ve kazançlı olmasını temenni ediyoruz.''

Marina kapasitesi ve teknik özellikleri

Seferihisar Sığacık'ta yaklaşık 50 bin metre kare deniz ve 50 bin metrekare kara alanı üzerine inşa edilen Teos Marina, sahip olduğu bin 500 metre tul uzunluğunda beton rıhtım ve 800 metre uzunluğunda yüzer iskeleyle 440 adet denizde, 80 adet de çekek yerinde tekne barındırma kapasitesine sahip bulunuyor.

Teknelere her türlü hizmetin verilebildiği marinada, butik dükkanlar, restoranlar, kafeteryalar, kafe barlar, hamam ve diğer sosyal tesisler de yer alıyor.

 

İnternethaber

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.