1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Decathlon ve TURMEPA'dan denizler için işbirliği
Decathlon ve TURMEPA'dan denizler için işbirliği

Decathlon ve TURMEPA'dan denizler için işbirliği

Decathlon poşet kullanımını azaltmak için TURMEPA’yla ortak bir projeye başlıyor. Bu proje ile Decathlon’dan alınan her poşet denizlerin temizlenmesini sağlayacak.

A+A-

 Türkiye’de 13 mağazasıyla hizmet veren Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon sürdürülebilirlikle ilgili yeni bir projeye başlıyor. 1 Aralık’tan itibaren Türkiye’deki tüm Decathlon mağazalarında poşet tüketimini azaltmak ve çevreyi korumak için poşetler sadece belirli bir ücret karşılığı satılacak. Decathlon, küçük boylarının 5 kuruş, büyük boylarının 10 kuruştan satılacağı poşetlerinden gelen kazancın yarısını denizlerin temizlenmesi için DenizTemiz Derneği / TURMEPA’ya bağışlayacak. Her 10 kuruş 1 litre deniz suyu temizlenmesini sağlayacak.

Doğayı korumamız gerekiyor

Sürdürülebilir kalkınma için inovasyonun büyük önem taşıdığını belirten Decathlon Türkiye Ülke Müdürü Boumedienne Boualaoui, "Decathlon markalarının ürünlerinin daha da ekolojik ve kullanıcılar için daha sağlıklı ve güvenilir olmaları için ARGE çalışmalarına büyük önem veriyoruz ve ciddi yatırımlar yapıyoruz. Decathlon olarak sporu çok seviyoruz ve doğada spor yapabilmek için onu korumamız gerekiyor!" dedi.

Sürdürülebilir kaynaklar kullanarak ekolojik tasarımı standardize etmeyi hedeflediklerini söyleyen Boualaoui, üretim tesislerinde çevre kirliliğini azaltmak, özellikle de su kalitesini iyileştirmek için üretim süreçlerini yakından takip ettiklerini ve üretim yaptırdıkları tüm tesislerde yüksek standartlarının olduğunu da söyledi
Sürdürülebilirliğe büyük önem veren Decathlon’un yeni mağazalarda ve ofislerinde sensörlü ve LED ışıklar kullanıyor, güneş ışığının maksimum kullanıldığı mağazalar tasarlanıyor, otomasyonlu havalandırmalar ve aydınlatmalar kullanılıyor. Mağaza çalışanlarına da düzenli olarak enerji tüketimi eğitimleri veren Decathlon, çevreci uygulamalarıyla daha sürdürülebilir bir yaşam için farklı projeler geliştirmeye de devam edecek.
Ürünlerinde kullanılan malzemelerden, mağaza tasarımlarına, üretim tesislerinden tedarik sürecine kadar ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen Decathlon, çalışanları ve müşterilerine çevre bilincini aşılamak için şehir içinde bisiklet gibi çevreye zararlı olmayan araçlar kullanmaya da teşvik ediyor.

DenizTemiz Derneği / TURMEPA

DenizTemiz Derneği / TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ve bir avuç deniz sevdalısıyla birlikte başlatılmış bir sivil toplum hareketidir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.