1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Halim Mete uyardı: Yeni haritalar çiziliyor
Halim Mete uyardı: Yeni haritalar çiziliyor

Halim Mete uyardı: Yeni haritalar çiziliyor

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Avrupa Birliği ile yaşanan gelişmelerin olumlu olduğunu fakat bir taraftan da Türkiye'ye bazı şeylerin dikte edilmeye çalışıldığını söyledi. Mete, uyarıda bulunarak "Bölgede yeni haritalar çizili

A+A-

 TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, İMEAK DTO Şubat ayı olağan Meclis toplantısında konuştu. Avrupa Birliği'nde Türkiye ile ilgili yaşanan gelişmelere değinen Halim Mete, "Avrupa Birliği bizi tanımayacak bir noktaya gelmişti; ama öyle bir gün geldi ki, bir anda kapımıza gelmeye başladılar. Bizi kabul eder bir noktaya geldiler" diye konuştu. AB'nin Türkiye'yi toplantılara da çağırmaya başladığını kaydeden Mete, bunun tarihte görülmemiş bir şey olduğunun altını çizdi.

"Ekim ayında vizeler serbest olacak"

"Ekim ayında biliyorsunuz ki Türk vatandaşlarına vizeler serbest olacak" diyen Mete, "Şu anda ona bir kriter koyarlar mı koymazlar mı belli değil. Biz gemiciler, gemi sahipleri, gemi ekipmancıları, ekipman imal edenler, AB kriterlerine göre imal ediyorlar. Dolayısıyla AB gelişmeleri bizim için iyi gelişmeler olabilir. Ama öbür taraftan bölgemizde bazı değişikler oluyor, bana göre yeni haritalar çiziliyor, bazı olaylar bize dikte edilmeye çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

"Hükümet kararlı adımlar atıyor"


Hükümetin Avrupa Birliği konusunda çok kararlı adımlar attığını dile getiren Mete, "Şahsen bugünkü hükümet politikasını bütün gönlümle destekliyorum. Biz bugün yine yabancılarla biraradaydık. Bulunduğumuz toplantıda Rusya’nın da temsilcisinin olması lazımdı. "Bu toplantılara artık katılmayacağız" diye bir yazı gönderdiler. Rusya’nın yandaşı olan ülkeler bile o toplantıdaydı. Türkiye büyük bir ülkedir. Ancak bir şanssızlığımız var, komşularımızı biz seçmedik. Bu olayların çok kısa sürede yatışmasını dilerim. Tabii denizcilik buradan bir hayli zarar gördü. Giden Türk gemileri vardır muhakkak; ama birçok gemi ceza keserler düşüncesiyle gitmiyor. Suriye ye gitme, Libya’ya gitme, Mısır’a gitme, Rusya’ya gitme. Deniz bitiyor arkadaşlar. Allah hepimizi sıkıntıdan kurtarsın, sıkıntısız yaşayalım diyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.