1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sembol Yunan zırhlısında düğün!
Sembol Yunan zırhlısında düğün!

Sembol Yunan zırhlısında düğün!

Yunan Silahlı Kuvvetleri, donanmanın sembolü sayılan ve 1918’de ‘savaş galibi’ olarak İstanbul’a demir atan Averof adlı savaş gemisindeki düğün yüzünden karıştı.

A+A-

Yunan Silahlı Kuvvetleri, donanmanın sembolü sayılan ve 1918’de ‘savaş galibi’ olarak İstanbul’a demir atan Averof adlı savaş gemisindeki düğün yüzünden karıştı.

Jet sosyete ve çok sayıda mankenle armatörün katıldığı, şampanyanın su gibi aktığı düğünün 1984’ten beri müze olarak kullanılan Averof zırhlısında düzenlenmesine izin verilmesi parlamentoda tartışma konusu olurken, Deniz Kuvvetleri soruşturma açtı.

Denizcilik firması Atlas Maritime, Pire limanındaki Poseidon Deniz Fuarı çerçevesinde bir ‘etkinlik’ düzenleyeceği gerekçesiyle Averof’un tahsis edilmesini istedi. Deniz Kuvvetleri olumlu yanıt verdi. Ancak firmanın sahibi armatör Leo Patiças ‘etkinliği’ birkaç gün önce evlendiği TV sunucusu Marietta Hrisala’yla düğüne çevirdi.

‘Milli sembol’ sayılan Averof’ta kurulan açık büfede kuş sütü eksik değildi, sabaha kadar sirtaki yapıldı. Medya ‘Tarihi zırhlı gece kulübüne dönüştürüldü’ diye tepki gösterdi. Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi soru önergesiyle savunma bakanına hesap sordu.

Deniz Kuvvetleri açıklamasında izin verilen ‘etkinliğin’ düğün olacağının bilinmediği ima edilerek, sorumluların cezalandırılacağı vurgulandı. Düğünü amirlerine haber vermeyen, hatta davetlilerle hatıra fotoğrafı çektiren gemi komutanınınsa görevden alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

1910’da İtalya’dan satın alınan Averof, Balkan ve 1. Dünya savaşlarında yer aldı. Mondros Mütarekesi’nden hemen sonra da Yunan bayrağıyla İstanbul’da demir attı.

Radikal

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.