1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Sera Gazı Kuralları konusundaki tedirginliği Türk Loydu çözdü
Sera Gazı Kuralları konusundaki tedirginliği Türk Loydu çözdü

Sera Gazı Kuralları konusundaki tedirginliği Türk Loydu çözdü

31 Ağustos 2017’de yürürlüğe girecek olan sera gazlarının izlenmesi (EU MRV) kuralları hakkında denizcilik sektöründe yaşanan tedirginliği Türk Loydu ortadan kaldıracak.

A+A-

Son dönemde denizcilik sektöründeki çevre kurallarına yeni bir boyut getiren sera gazlarının izlenmesi ile ilgili gelişmeler; AB’nin 31 Ağustos 2017’de başlayacak olan yeni kuralları (EU MRV Shipping Regulation - (EU) 2015/757) ile daha da hız kazanmakta.

Kuralların yürülüğe girmesinin yaklaşması ile birlikte sektörde yaşanan tedirginliği ortadan kaldırmak isteyen Türk Loydu, denizcilik sektöründe yaşanan yeni kurallarla ilgili yapılacak doğrulama hizmetlerini Türk denizcilik sektörüne en avantajlı şartlarda sunmak amacıyla hem İngiliz (UKAS) hem de Fransız Akreditasyonuna (COFRAC) sahip olan Verifavia ile işbirliği anlaşması imzaladı. Havacılık ve denizcilik alanında akredite doğrulama hizmeti sunan Verifavia ile Türk Loydu işbirliği her iki kuruluşun da mevcut teknik deneyimi nedeniyle denizcilik sektöründe çok olumlu karşılandı.

Bu işbirliği anlaşması ile birlikte Türk Loydu, ülkemizin önde gelen endüstriyel tesisleri için yoğun biçimde sunmakta olduğu sera gazı izleme, raporlama ve doğrulama faaliyetlerini denizcilik sektörü için de başlatmış oldu.

Türk armatörünü yakından ilgilendiren Deniz taşımacılığından kaynaklanan sera gazlarının (CO2) izlenmesi, raporlanması ve doğrulanması ile ilgili EU MRV Shipping Regulation 2015/757, Nisan 2015’de AB tarafından kabul edilmişti.Kabul edilen kurallar nedeniyle bayrağına bakılmaksızın 5,000 GT üzerinde olan; EEA Devletlerine (AB üye devletleri, İzlanda ve Norveç dahil) seyir yapan gemiler için:

  • 31 Ağustos 2017’ye kadar Sera Gazları İzleme Planlarını, Doğrulayıcı Kuruluş’a (EU MRV Shipping kapsamında Akredite olmuş Belgelendirme Kuruluşları) değerlendirme için iletilmeleri ve,
  • Her bir gemi için 1 Ocak 2018’den itibaren CO2 salınımlarının ve kurallarda belirtilen diğer seyir verilerinin; yıllık olarak izlenerek doğrulanması gerekmektedir.

Türk Loydu’nun Sera Gazı Kuralları (EU MRV Shipping) kapsamında verdiği hizmet ile ilgili daha detaylı bilgi, Türk Loydu İş Geliştirme Müdürlüğü’nden alınabilmektedir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2240 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.