1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Setur 50. Yıl Ege Yat Rallisi İçin Geri Sayım Başladı
Setur 50. Yıl Ege Yat Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Setur 50. Yıl Ege Yat Rallisi İçin Geri Sayım Başladı

Setur Marinas tarafından organize edilen “Setur 50. Yıl Ege Yat Rallisi” 30 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında 45 teknenin katılımıyla gerçekleşecek.

A+A-

2000 yılından beri her iki yılda bir Setur Marinas organizatörlüğünde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ege Yat Rallisi 30 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında deniz severleri buluşturacak.  Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmenin yanı sıra amatör yatçılığın gelişmesine de katkı sağlayan ralli, bu yıl Setur’un 50. kuruluş yılı olması sebebiyle “Setur 50. yıl Ege Yat Rallisi” olarak isimlendirildi. 31 Temmuz Cuma günü Setur Ayvalık Marina'dan start alacak “Setur 50. yıl Ege Yat Rallisi”nde 45 tekne sırasıyla Midilli, Molivos, Limnos, Carras, Skopelos, Skyros, Chios rotasını takip ederek ralliyi Setur Kuşadası Marina’da tamamlayacak.

Setur Genel Müdürü Üstün ÖZBEY; “Bu yıl Setur 50. yıl Ege Yat Rallisi’nde 7. kez denizlere yelken açmanın heyecanını yaşıyoruz. 45 yatın katılımıyla Setur Ayvalık Marina’da start alacak ralli 78 saatlik seyir ile yaklaşık 467 deniz mili kat edilerek Kuşadası Setur Marina’da tamamlanacak. Setur olarak; sosyal ve kültürel boyutlu bu organizasyonu, Türk turizmine katkı sağlamanın yanı sıra katılımcıların bilgi ve tecrübelerine de fayda sağlamak amacıyla büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Ege Yat Rallisi’nin amatör ruhların profesyonelliğe adım atmasında büyük rolü bulunduğunu belirten Ralli Komodoru Necati Zincirkıran rallilerin yatçılara büyük cesaret verdiğini ve açık denizlerde güvenlik altında seyir olanağını sağladığını belirtti. 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.