1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şiddetli fırtına Karadeniz sahillerini tarumar etti
Şiddetli fırtına Karadeniz sahillerini tarumar etti

Şiddetli fırtına Karadeniz sahillerini tarumar etti

Batı Karadeniz’de dün akşamdan beri etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar kıyıları dövdü. Amasra Büyük limanda bulunan marinanın ağaç iskeleleri ise koparak ayrıldı.

A+A-

Bartın'da dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle kıyı kesimlerinde dalga boyu 15 metrenin üzerine çıkarken gece ilerleyen saatlerde ise yüksek kesimlerde yağmaya başladı.

Bartın Amasra ilçesinde ise etkili olan fırtınada dev dalgalar oluştu. Sabah saatlerinde şiddetini arttıran fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar ile kıyıya gelen taşları belediye ye ait iş makineleri tekrar denize dökerken Amasra Büyük liman da bulunan marinanın ağaç iskeleleri ise koparak ayrıldı. Marinanın Yüzer İskeleleri Büyük liman içinde kontrol altına alınarak dubalara bağlanarak suretiyle sürüklenmeleri önlendi.

Kozlu Limanı’nda 7 tekne battı

Sabaha karşı etkili olan fırtına deniz trafiğini de felç etti. Sabah saatlerinde Kozlu Limanı'nda mendereği aşan dalgalar nedeniyle 7 tekne batarak sulara gömüldü.  Teknesini kurtarmak isteyen balıkçılardan bir tanesi mendereği aşan dalganın etkisiyle denize düştü. Haberi alan diğer balıkçılar teknelerini kurtarmak ve suyu boşaltmak için yoğun mesai harcadılar. Fırtına Zonguldak Merkez'de kısa sürede etkili oldu. 

Sinop'ta balıkçılara şiddetli rüzgar engeli

Türkiye'nin farklı kentlerinden tekneleriyle Sinop'a gelen çok sayıda balıkçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle denize açılamadı.

Karadeniz Bölgesi'nde etkisini sürdüren kötü hava koşulları, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Trabzon, Ordu, Giresun gibi farklı illerden avcılık yapmak için Sinop'a gelen balıkçılar, denize açılamadı ve teknelerini limana demirlemek zorunda kaldı.

Balıkçılar, Sinop iskelesinde hava şartlarının av için uygun olmasını bekliyor.  Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, çok şiddetli rüzgar ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Kötü hava koşulları ortamında avcılık yapabilmenin mümkün olmadığına dikkati çeken Bayrak, "Bölgede çok şiddetli rüzgar var, son zamanlarda bu şiddette bir hava olmamıştı. İki gün süreceği söylenen hava normale dönmedikçe balıkçılarımız denize açılamayacak. Sadece Sinop'ta değil, tüm bölgede hava çok kötü." dedi.

BİR SÜRE TAZE BALIK YOK

Bayrak, halkın birkaç gün taze balıktan mahrum kalacağını dile getirerek fiyatların da bu süre zarfında artmasını beklediklerine dikkati çekti.

bartin_fitina.jpg

bartin_fitina1.jpg

bartin_fitina2.jpg

bartin_fitina3.jpg

tekne-001.jpg

tekne1-001.jpg

teknee.jpg

teknee1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5204 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.