1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Sığacık Körfezi'nde balık çiftliği istemiyoruz"
"Sığacık Körfezi'nde balık çiftliği istemiyoruz"

"Sığacık Körfezi'nde balık çiftliği istemiyoruz"

İzmir Seferihisar'da balık çiftliği kurulmasına tepki gösterildi. Çevreciler, balıkçılar, sivil toplum kuruluşları ile İzmir merkez ve çevre ilçe sakinleri konuya dikkat çekmek için eylem yaptı.

A+A-

Seferihisar Sığacık Körfezi’ne kurulması planlanan yıllık 8,500 ton üretim kapasiteli balık çiftliğine karşı düzenlenen protesto gösterisinde "Sığacık’ta Balık Çiftliği’ne Hayır" mesajı verildi.

Seferihisar Belediyesi öncülüğünde, çevreciler, balıkçılar, doğacılar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, İzmir merkez ve çevre ilçe sakinleri bir araya geldi. Geçtiğimiz yıllarda akıntının yönünün Sığacık’a doğru olması nedeniyle iptal edilen aynı alana, yeniden ve 9 kat büyüklüğünde yeni bir balık çiftliği izni verilmesin protesto edildi. Vatandaşlar Sığacıklı balıkçılarla birlikte teknelerle denize açılarak balık çiftliğinin kurulacağı alana gitti ve tepkilerini pankartlar ve sloganlar eşliğinde gösterdi.

"Bu bölge balık çiftliği için uygun değil"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sığacık sahilinde yaptığı konuşmada, "Daha önce uzman ve bilirkişi raporlarıyla bu bölgenin balık çiftlikleri için uygun olmayacağını söylemiş, mahkeme kararıyla çiftliğin yerini değiştirmeyi başarmıştık. Yine söylüyoruz bu bölge balık çiftliği için uygun değil" dedi.

Sığacık Körfezi'nin son bakir koyunun heba edilmek istendiğini savunan Soyer, "Yeni baştan başlıyoruz. Hem hukuki yollarla hem de sesimizi duyuracağımız protestolarla. Bu kararın iptal edilmesi için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Sığacık Körfezi'nden teknelere binerek Denizci Koyu'na giden vatandaşlar, "Sığacık'ta balık çiftliği istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Bu haber toplam 3109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.