1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sığacık’ta kıyı temizliği gerçekleştirildi
Sığacık’ta kıyı temizliği gerçekleştirildi

Sığacık’ta kıyı temizliği gerçekleştirildi

Teos Marina ev sahipliğinde birçok kuruluş Sığacık kıyı temizliği için bir araya geldi.

A+A-

 Teos Marina ev sahipliğinde, Seferihisar Belediyesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi, TED İzmir Koleji, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Şubesi, Deniz Temiz Derneği/TURMEPA’nın destekleriyle 28 Nisan Perşembe Günü, Seferihisar Sığacık’ta Mavi Yeşil Bir Dünya İçin Çocuklarla El Ele sloganıyla “Doğaya Yardım İçin Sığacık Körfezi Kıyı Temizliği” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın Mavi Bayrak Türkiye Programı kapsamında hazırlanan organizasyonda gönüllü miniklere katılımcı kurumların yöneticileri, eğitmenleri ve velileri de eşlik etti. Hizmet kalitesi, kurumsal yapısı ve lokasyonu ile örnek işletme Teos Marina’nın ev sahibi olduğu etkinlik sonunda 114 kg. atık toplandı.

Seferihisar Çocuk Belediyesi, Seferihisar İrfan Çalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi TEMA Grubu, Seferihisar Necat Hepkon İlkokulu, Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi Yönetici ve Antrenörleri, Seferihisar Atatürk İlkokulu, TED İzmir Koleji Eko Kulübü ve Yaşar Üniversitesi Deniz Elçileri Topluluğu; etkinliğe katılımlarıyla destek verdiler. Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Milli Sporcumuz Derya Can’da etkinlikte yer alarak, destek verdi.

Öğrencilerimiz diğer katılımcılarla birlikte etkinliğin yapılacağı alanda kendilerine dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini aldıktan sonra kıyıyı tarayarak kirlilik yaratan plastik, cam, ambalaj atıkları başta olmak üzere pek çok atığı toplayarak örnek bir davranış sergilerken çevre koruma anlamında farkındalık kazanmışlardır.

Marina yöneticileri çevre ve sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyleri bir araya getiren, farkındalık yaratan projeleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtirken, tüm katılımcıları da duyarlılıkları için teşekkür etti.

Yarınlar daha temiz, daha güzel

Projenin özellikle miniklere yönelik gerçekleştirilmesi; küçük yaşlarda alınan eğitim ve sosyal bilincin bireyin yaşantısı süresince devam etmesi ve genç yaşlarda bu bilinci kazandırmak içindir. Bugünün minikleri, geleceğimizin yetişkinleri olacak ve kendi birikimlerini gelecek nesillere aktaracaktır.

Etkinlik için tüm katılımcılara eldiven, yelek ve şapka dağıtımı yapıldı. Katılımcı kurum ve kuruluşlar bu özel günün finalinde miniklere sürpriz hediyeler verirken, organizasyon sonunda özel hazırlanan kumanyaların dağıtımı yapıldı.

Çıkan atıklar minikleri hem şaşırttı, hem üzdü

Etkinlik süresince minikler büyük bir heyecan ve birliktelik içerisinde kıyıda yer alan atıkları temizlerken doğaya atılan ve kıyıya vuran atıklar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Özellikle cam ve pet şişelerin yoğunluğundaki, sandalyeden, lastiğe kadar birçok atığın toplandığı etkinlik çocukları şaşırtırken, TURMEPA İzmir Yöneticilerinin söylediği atıklarının doğada çözülme süreleri de kendilerini üzdü.

Katılımcılar doğa sevgisinin geliştirilmesi ve sorumluluklarının yerine getirilmesini içeren bir dahaki organizasyonda bir araya gelmek üzere sözleşerek ayrıldılar.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.