1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. SSM Ereğli Shipyard'a ziyarette bulundu
SSM Ereğli Shipyard'a ziyarette bulundu

SSM Ereğli Shipyard'a ziyarette bulundu

SSM 7 kişilik heyetiyle savunma sanayi projelerinin Ereğli Shipyard'ta inşa edilebilirliğine dair gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapmak üzere ziyaret gerçekleştirdi.

A+A-

Savunma Sanayii Deniz Araçları Uzmanı, Savunma Sanayii Kalite ve Sertifikasyon Uzmanı, Savunma Sanayii Deniz Araçları Uzman Yardımcısı, Sanayileşme Proje Mühendisi, Deniz Araçları Danışmanı, Kalite ve Sertifikasyon Danışmanı ve Sanayileşme Danışmanı’ndan oluşan heyet, tersaneyi gezdi ve kapsamlı bir değerlendirme yaptı. 

Tersane hakkında teknik detaylı bilgilendirme yapıldı

Yapılan inceleme sırasında heyete bölge tersanelerinin kapasitesi, devam eden projeler, planlanan projeler, hali hazırda tersanede istihdam edilen personel sayısı, tersane kapasitesi, iş sağlığı ve güvenliği sertifikasyonları hakkında bilgilendirme, çevre yönetim sistemleri hakkında bilgilendirme, sanayi sicil belgesi, üretim hakkında bilgilendirme, çalışılan klas kuruluşları, tasarım ve geliştirme programları ve izlenebilirlik, tasarım doğrulama ve risk yönetimi konuları, üretim süreç yönetimleri, kalite yönetim sistemleri, üretim akış şemaları, tersaneye ait vinç ve diğer iş makinesi kapasiteleri ve kullanılabilirlikleri, tersaneye ait kapalı alan ve kapasiteleri, CNC kesim kapasiteleri, Shop primer kapasiteleri, test akış şemaları, kalite kontrol süreçleri ve prosedürleri, personel eğitimleri, uygunsuzluk kontrolleri ve denetlenmesi, tersanede kullanılan entegre yönetim sistemleri, dizaynda kullanılan programlar ve tasarım yöntemleri, bilgisayar destekli üretim uygulamaları ve entegrasyonu, malzeme işleme imkan ve kabiliyetleri, tersaneye ait kızak kapasiteleri, raspa boya alanları ve kapasiteleri, malzeme depolama ve ambar kapasiteleri gibi çok kapsamlı hususlarda bilgi verildi. 

Eregli Shipyard'a ait genel bilgiler

Ereğli Shipyard yaklaşık 160.000 m2 alana kurulmuş, gemi ve römorkör inşa ve onarımı alanlarında hizmet veren bir tersanedir. 50.000DWT’a kadar gemi imali ve yılda 32 bin tondan fazla çelik işleme kapasitesine sahiptir. Ereğli Shipyard’ta 2008 öncesi dönemde 3000’e yakın tersane ve taşeron personeli istihdam edilmekteydi. 2008 sonrası bu rakamlar 500’lere indi. 2008 öncesi Ereğli Shipyard Erdemli’den sonra bölgede istihdam yaratan en büyük 2. işverendi. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 6492 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.