1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. STG'den 1.500 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti
STG'den 1.500 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti

STG'den 1.500 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti

Türkiye’de 8 kg. seviyesinde olan kişi başı yıllık balık tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedefleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, “Haftada iki öğün balık yaşam boyu sağlık” sloganıyla “Balık-Ekmek Şenlikleri” düzenliyor.

A+A-

Balık tüketim alışkanlığını küçük yaşlarda çocukların kazanması için ilköğretim okullarında “Balık-Ekmek Şenlikleri”ne ağırlık ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 2017 yılının ilk “Balık-Ekmek Şenliği” etkinliğini S.S. Su Ürünleri Kooparatifleri Merkez Birliği ile işbirliğinde Ankara'da Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim okulunda gerçekleştirdi.

1500 öğrenciye ikram edilen balıklar S.S. Su Ürünleri Kooparatifleri Merkez Birliği tarafından temin edilirken, STG’de Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim Okulu’nun başarılı öğrencilerine kırtasiye seti hediye etti.

balik-ekmek-1.jpg

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin, balık çeşitliliğinin çok fazla olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, balığın hem protein içeriği, hem de omega 3 yağ içermesi nedeniyle damar sertliği, tansiyon, kalp ve felç gibi hastalıkları önlediği araştırmalarla ortaya konulduğunu, vücut direncini arttırdığını daha sağlıklı bir yaşam için balık tüketiminin artması için gayret gösterdiklerini anlattı.

Türkiye’nin yıllık sağlık harcaması 100 milyar lira

Türkiye'nin yıllık sağlık harcamalarının 100 milyar liraya ulaştığını, ilaç ithalatının ise 5 milyar dolar seviyesinde olduğu bilgisini paylaşan Kızıltan, sağlık harcamalarının azalması ve daha sağlıklı bir nesil için balık tüketiminin artmasının şart olduğunu söyledi.

balik-ekmek-2.jpg

“Haftada iki öğün balık yaşam boyu sağlık” sloganıyla çocukların küçük yaşta balığı sevip tüketmesi için ilköğretim okullarında İzmir ile başlayan “Balık-Ekmek Şenlikleri”nin ilerleyen yıllarda Türkiye geneline yayıldığı bilgisini paylaşan Kızıltan, “S.S. Su Ürünleri Kooparatifleri Merkez Birliği ile işbirliğinde Ankara'da Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim okulunda Balık-Ekmek Şenliği yaptık. 1.500 çocuğa balık-ekmek ikram ettik” diye konuştu.

Balık Ekmek Şenliği'ne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koçak, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Su Ürünleri Kooperatifi Merkez Birliği (Sür-Koop) Başkanı Ramazan Özkaya, Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu Erdal Özyol katıldı. Açılış konuşmaları ile başlayan program, miniklerin horon, halk oyunları ve rap müzik gösterileri ile devam etti. Önceden düzenlenen yarışmalarda ilk üçe giren birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine STG tarafından hediye kırtasiye seti verildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 9815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.