1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Sualtı hokeyinin yeni şampiyonları
Sualtı hokeyinin yeni şampiyonları

Sualtı hokeyinin yeni şampiyonları

Büyük bir nefes gücü ve odaklanma gerektiren sualtı hokeyinin yeni şampiyonları belli oldu.

A+A-

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Sualtı Hokeyi Kupası’nda toplam 27 takım yarışırken erkeklerde Deniz Yıldızları Spor Kulübü, bayanlarda Buz Yüzme Spor Kulübü şampiyonluğu elde etti. Şampiyonada mücadele eden 20 sporcu Nisan 2016’da Güney Afrika’da yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Kuzey Avrupa ülkelerinden hızla tüm dünyaya yayılan sualtı hokeyi ülkemizde de gelişme gösterirken özellikle gençlerin ilgisini çekiyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun 18-20 Aralık’ta Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlediği son şampiyonaya 17 erkek ve 10 bayan sualtı hokeyi takımı katıldı. Erkekler kategorisinde yarı finale kalan Türk Telekom Spor Klübü’nü 6-0 skorla yenen Deniz Yıldızları Spor Kulübü ile Başkent Spor Kulübü’nü 4-2 mağlup eden OTDÜ SAS finale kaldı. Her iki takım da şampiyonanın favoisi arasında gösterilirken final maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Deniz Yıldızları Spor Kulübü, OTDÜ SAS’ı 5-2 yenerek Federasyon Kupası Şampiyonluğu’nu kucakladı. OTDÜ SAS ikinci olurken, Başkent Spor Kulübü’nü 4-3 yenen Türk Telekom ise üçüncü oldu.

Bayanlar kategorisi yarı final ve final maçları

Yarı finalde Buz Yüzme Spor Kulübü, ORKA’yı 8-0 mağlup ederken, BYEM (Bilimsel Yüzme Eğitim Merkezi) ise Deniz Yıldızları Spor Kulübü’nü 2-1’lik skorla yenerek finale kaldı. Final maçında BUZ Yüzme Spor Kulübü, BYEM’i 2-1 yenerek şampiyon oldu. BYEM ikinci olurken, ORKA’yı 4-0 yenen Deniz Yıldızları Takımı üçüncülük kürsüsüne çıktı.

TSSF Başkanı Özen: “Centilmence mücadelelere tanıklık ettik”

Ödül töreninde konuşan TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, “Başarılı bir organizasyonu sorunsuz tamamladık. 3 gün boyunca rakiplerine saygıda kusur etmeden centilmence mücadelelerinden dolayı tüm sporcularımızı kutluyoruz. Sezonun bu ilk turnuvasına katılan tüm kulüplerimize teşekkür ediyor ve şampiyonluğu göğüsleyen erkek ve bayan sualtı hokeyi takımlarımızı gönülden kutluyoruz” dedi.

TSSF Başkanı Özen, Federasyon Kupası’nın gerçekleşmesinde katkılarından dolayı Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’a Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muzaffer Çintimar, Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gökhan Yavaşer ve Mr. Nathan Peall’a teşekkür etti.

Milli takım sporcuları belirlenecek

23 Mart-2 Nisan 2016’da Güney Afrika Cape Town Stellenbosch’da yapılacak Sualtı Hokeyi Büyükler Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Sualtı Hokeyi Milli Takımı seçmeleri de yapıldı. Belirlenen 20 aday sporculardan seçilecek milli takım kadrosuyla, 2015’te İspanya’da gerçekleştirilen Sualtı Hokeyi 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonluğu başarısının büyükler kategorisinde de tekrarlanması hedefleniyor.





Kaynak: Gökhan Karakaş - Milliyet

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.