1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DENİZ HABER AJANSI - DENİZ HABER - DENİZ HABER TV

  4. Sürü Halinde Yüzen Kalabalık Bir Aile!
Sürü Halinde Yüzen Kalabalık Bir Aile!

Sürü Halinde Yüzen Kalabalık Bir Aile!

Aileye yeni eklenen 24 inekburunlu vatoz ile Avrupa’nın en kalabalık, Türkiye’nin ise farklı türlerde en geniş vatoz ailesine sahip olan SEA LIFE İstanbul sizleri bu çekingen ama güçlü canlıları ziyaret etmeye davet ediyor.

A+A-

Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, ziyaretçilerini su altı dünyasının sırlarını keşfedecekleri büyülü bir yolculuğa çıkarıyor. SEA LIFE ailesine yeni katılan 24 yeni vatoz ile Avrupa’nın en kalabalık, Türkiye’nin ise farklı türlerde en geniş vatoz ailesine sahip olan SEA LIFE İstanbul sizleri bu görsel şöleni izlemeye davet ediyor.

 

1504685519_8464_cownose_ray_rhinoptera_bonasus_5__002_.jpg

Sürü halinde yüzen kocaman bir aile

Birbirlerinden ayrılmadan geniş sürüler halinde yüzmeleri ile tanınan, “Rhinoptera Bonasus” yani inekbaş ya da inekburunlu vatoz diye adlandırılan bu vatozlar su altı dünyasının en gizemli ailelerinden biri olarak biliniyor. Ortalama uzunlukları 120 cm, ortalama yaşam süreleri ise 13-18 yıl arasında değişkenlik gösteren bu tür, uzun mesafeli göçler yapabilecek kadar güçlüdür. Zehirli iğnelere sahip olmalarına ve güçlü kabuklarına rağmen oldukça çekingen bir Vatoz türü olan Rhinoptera Bonasus, istridye, büyük salyangoz, ıstakoz ve yengeç ile beslenir ve ağırlıkları 15 kg’a kadar çıkabilir.

1504685523_8463_cownose_ray_rhinoptera_bonasus_4__002_.jpg

Sualtının gizemli dünyası ile tanışın!

SEA LIFE İstanbul, 83 metrelik, Avrupa’nın en uzun okyanus tüneliyle, su altının heyecan verici dünyasını keşfetmek isteyen aileleri bekliyor. SEA LIFE istanbul’da su altı canlılarının gizemli dünyasını daha yakından tanıyabilir, dijital akvaryumda kendi çizdiğiniz balığınızı yüzdürebilirsiniz. Türkiye’nin en geniş köpek balığı ailesine sahip olan merkezde ayrıca geçtiğimiz yıl Çanakkale sahilinde başından ağır yaralı bir şekilde bulunan ve geçirdiği iki ameliyatın ardından şimdi denize bırakılacağı günü bekleyen Caretta Caretta cinsi dev kaplumbağa Dilek’i de ziyaret edebilirsiniz.

Bu haber toplam 3073 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.