1. HABERLER

  2. KURUMSAL

  3. “Suyun Büyülü Dünyası”nı keşfe çıkın
“Suyun Büyülü Dünyası”nı keşfe çıkın

“Suyun Büyülü Dünyası”nı keşfe çıkın

Her zaman daha iyi bir dünya için çalışan, dünyanın ilk çocuklar ülkesi KidZania, Nisan ayında tüm çocukları suyun büyülü dünyasını keşfetmeye davet ediyor.

A+A-

7 Nisan’da tüm KidZania’larda başlayacak olan “Greener World” etkinliği kapsamında, TURMEPA işbirliğiyle Suyun Büyülü Dünyası konsepti oluşturuldu.  İki ay boyunca çocuklar bu büyülü dünyada birbirinden farklı atölye ve aktivitelerle su ekosistemi hakkında merak ettiklerini öğrenebilecek.

Çocuklara gerçek hayatın birebir yansımasını sunan KidZania, deniz odaklı sivil toplum kuruluşu DenizTemiz Derneği/ TURMEPA işbirliği ile Nisan ayında ‘sualtı dünyası’ konseptine bürünüyor. Su ekosisteminin tüm detaylarıyla işleneceği “Suyun Büyülü Dünyası” etkinliği kapsamında çocuklar, suyun dünya için öneminden suda yaşayan organizmalara kadar sualtının büyülü dünyası hakkında merak ettikleri tüm sorulara cevap bulabilecek.

Sualtı dünyası temasının işlendiği park içinde birbirinden farklı atölye ve aktivite alanları kurulacak. Çocuklar, KidZania’nın çevreci karakterlerinden Vita öncülüğünde daha mavi bir dünya için neler yapılabileceğini öğrenecek.

greener-world.jpg

TURMEPA bahçesinde bulunan ve 6. Sualtı Atık Sergisi’ni ziyaret eden yüzlerce çocuğun küresel iklim değişikliği konusunda bilinçlenmesini sağlayan Etkileşim Harita Panosu, “Suyun Büyülü Dünyası” etkinliği kapsamında KidZania’da ziyaretçilerinin karşısına çıkacak. Çocuklar TURMEPA eğitimleriyle öğrenirken eğlenme fırsatı bulacak.

Ünlü sualtı fotoğrafçısı Ateş Evirgen'in sualtı fotoğraflarının da sergileneceği etkinlikte, ayrıca deniz ve sualtı tutkunu ünlü iş adamı Jeff Hakko’nun eşsiz sualtı koleksiyonundan dalgıç kıyafetleri ve malzemeleri çocukların keşfine sunulacak. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin en genç sualtı fotoğrafçısı 13 yaşındaki Ömer Ege Taymaz ile dalgıç ve sualtı fotoğrafçısı babası Dr. Tolga Taymaz da çocuklarla buluşacak. Baba-oğul Taymazlar deneyim ve maceralarını çocuklarla paylaşacak.

TURMEPA işbirliği ile 7 Nisan - 5 Haziran tarihleri arasında tam 2 ay boyunca devam edecek “Suyun Büyülü Dünyası” tüm çocukları KidZania’ya bekliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.