1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Tarihi batık dalış merkezi olacak
Tarihi batık dalış merkezi olacak

Tarihi batık dalış merkezi olacak

Samsun'un Bafra ilçesindeki Derbent Barajı'nın suları altında kalan yerleşim yeri, dalgıçlar için dalış merkezi haline getirilecek

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesindeki Derbent Barajı'nın suları altında kalan yerleşim yeri, dalgıçlar için dalış merkezi haline getirilecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, baraj gölü altında kalan çok sayıda ev, cami ve çeşitli yapıların sualtı dalış sporları için kullanılması amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Derbent Baraj Gölü'nün özellikle Boğazkaya köyü kısmının sualtı sporları için önemli olduğunu belirten Ünal, "Deniz turizmine alternatif olarak gelişen doğa turizmi, saklı kalmış birçok tabii güzelliğin keşfedilmesini sağlıyor. Bu kapsamda doğal güzelikleriyle ön plana çıkan Derbent Baraj Gölü ve çevresinin alternatif turizm alanı olarak değerlendirilmesini arzuluyoruz" dedi.

"Baraj gölü suları altında kalan çok sayıda ev, cami ve çeşitli yapının sualtı dalış sporları için kullanılması amacıyla çalışma başlattık" diyen Ünel, "Bu alanı alternatif turizm kapsamında sualtı dalış bölgesi haline getirmek istiyoruz. Bunun için altyapı ve inceleme çalışmaları başlattık. Amatör olarak zaman zaman dalgıçların kullandığı bu alanı önemli bir dalış alanı haline getirmek ve bölgeyi canlandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Derbent Baraj Gölü'nün bulunduğu Boğazkaya köyünün 1991 yılında 200 evle sulara gömüldüğünü açıklayan Ünal, bölgenin sualtı dalış merkezi olarak kullanılmasının yanında çeşitli turizm aktivitelerine de imkan sunduğunu kaydetti.

Köylüler memnun

Boğazkaya köyünde yaşayan emekli Zühtü Yetkin (61), geçmişte çok büyük olan köyün tamamına yakınının baraj gölü suları altında kaldığını, bölgenin sualtı dalış sporları için kullanılacak olmasını istediklerini söyledi.

Yetkin, Boğazkaya köyünün sualtı dalış sporları için kullanılmasının köyde hareketliliğe neden olacağını vurgulayarak, "Köyde yaşayanlar başka şehirlere göç etti ancak baraj gölü nedeniyle de doğal bir güzelliğe kavuştuk. Batık köyümüzün sualtı dalışları için kullanılacak olması ve köyümüze canlılık katmasını memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.