1. HABERLER

  2. DZKK

  3. "TCG Alemdar" Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek
"TCG Alemdar" Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek

"TCG Alemdar" Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek

Deniz Harp Okulu'nun Bahriye Haftası etkinlikleri kapsamında, İstanbul Tersanesi sevk ve idaresinde Deniz Harp Okulu'na ilk seyrini yapan Moship Alemdar (A-582), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimi için geriye gün sayıyor.

A+A-

İstanbul Tersanesi'nde inşası yapılan A 582 TCG Alemdar (Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi) Cumartesi günü Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı tören ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

İstanbul Tersanesi tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacına istinaden inşa edilen Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi TCG Alemdar, 14 Ocak 2017 Cumartesi Günü saat 11.00’da İstanbul Tersanesi'nde yapılacak törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi TCG Alemdar, sahip olduğu derin su kurtarma araçları ile denizaltının kaza yapması veya arıza nedeniyle su yüzeyine çıkamaması durumunda denizaltının yaşam desteğinin sağlanması, azami 72 saat içinde ve 600 metre derinliğe kadar denizaltıdan personel kurtarma, yara alan, kaza/arıza yapan gemilerin kurtarılması, su altı onarım ve enkaz çıkarma gibi su altı çalışmaları gibi görevleri gerçekleştirecek.

A 582 TCG Alemdar gemisinin inşasının hızlandırılmış videosu;

ViraHaber.com

Bu haber toplam 5108 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.