1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. TCG Bayraktar'ın ilk seyir sahası Marmara Denizi
TCG Bayraktar'ın ilk seyir sahası Marmara Denizi

TCG Bayraktar'ın ilk seyir sahası Marmara Denizi

Yerli ve milli imkanlarla üretimi gerçekleştirilen ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için inşa edilen amfibi çıkarma gemisi TCG Bayraktar (L 402), ilk seyrine Marmara'da çıktı.

A+A-

Anadolu Tersanesi (ADİK) tarafından inşa edilen TCG Bayraktar 2017 Şubat ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Doğal afetlerde yardım amaçlı kullanılabilecek

Amfibi Gemilerin ana görevi Amfibi Harekât, Araç ve teçhizatları ile birlik nakli ve ateş desteği sağlamak. Gemiler geniş muhabere ve elektronik imkânları ile Komuta Kontrol, Harekât ve Lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde doğal afet yardım görevleri için tasarlandı.

Gücümüz dünya denizlerinde olacak

Araç ve personel taşıma kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkânı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline de katkı sağlıyor.

tcg-bayraktar-(l-402)-1.jpg

İkmalsiz bir ay seyir yapabilecek

Geminin tam boyu yaklaşık 139 metre, eni 19,60 metre ve deplasmanı 7 bin 254 tondur. Bu ölçülerine rağmen 2 metreden sığ sulara kapak atma imkanı olan gemi, 1200 ton yük veya çeşitli tank, zırhlı araç ve diğer araç taşımanın yanında 600 kişilik yatak  kapasitesine sahip. İkmal yapmadan 30 gün denizde kalabilecek olup 5 bin deniz milinden fazla menzile sahiptir.

Modern silahlar ile donatılacak

Gemi Personeli : 12 subay, 51 Astsubay, 66 er Amfibi personel : 350 Gemide toplam 566 kişilik yatak kapasitesi mevcut. 1.100 metrekare kapalı araç güvertesi alanı ve 690 metrekare açık güverte alanı ile gemi yaklaşık 1.200 ton yük veya çeşitli zırhlı ve diğer araç taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu kapasite ile 20 adet tank, LST tarafından rahatlıkla taşınabilecek. Gemi, 2 adet tek namlulu 40 mm Oto Melara topu, 2 adet Mk15 Phalanx CIWS ve 2 adet makinalı tüfek ile donatılacak.

tcg-bayraktar-(l-402)-2.jpg

ViraHaber.com

Bu haber toplam 8822 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.