1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. TCG Burgazada denize indirildi
TCG Burgazada denize indirildi

TCG Burgazada denize indirildi

Türkiye’nin ilk milli gemileri TCG Büyükada ve TCG Heybeliada’dan sonra TCG Burgazada İstanbul Tersanesi'nde denize indirildi.

A+A-

MİLGEM (Milli Gemi) projesi, genel olarak da yerli savunma sanayii hamlesi, ‘tam gaz’ devam ediyor. Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında üretilen ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü Burgazada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle denize indirildi. Proje kapsamında inşa edilen iki yerli savaş gemisi, geçen yıllarda donanmaya katılmıştı. Önceki gün, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen törenle, TCG Burgazada Korveti de denize indirildi ve Kınalıada Korveti’nin ilk kaynağı yapıldı. 

MİLGEM Projesi'nin üçüncü gemisi TCG Burgazada Korveti'nin yapımına, 17 Aralık 2014'te İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda başlandı.18 ayda korvetin 29 bloku inşa edilerek, kızak üstünde birleşimi gerçekleştirildi. Bu sürede komutanlığa teslim edilen aygıt, sistem, kabo, boru hane IHİ sistemi devreleriyle ana tahrik sistemi şaft braketleri ve stern tüpler yerine monde edildi.

3 ay önce tamamlandı

Gemi, sözleşmelerde yer alana inşa vakit planından 3 ay evvel tamamlanarak, denize indirildi. Geminin, denize inmesinden sonra da donatım faaliyetlerine devam edilerek, test aşamasından sonra hizmete girişi yapılacak. Buna göre, geminin, sözleşmede yer alan Aralık 2018'den iki ay erken teslim edilmesi planlanıyor.

2400 ton ağırlık

Korvet, serinin başka gemileriyle aynı standartlara göre üretildi. Buna göre, 99,5 metre boyunda, 14,4 metre genişliğindeki gemi, 2400 ton ağırlığında bulunuyor.

Su üstünde saatte 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilen gemide, 35 megavat güce erişen gaz türbini ve dizel makinelerle çift pervaneden oluşan sevk sistemi yer alıyor.

6 bin 485 kilometre seyir menzili

İntikal sürati ile ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menziline sahip gemi, 10 gün denizde kalabilme sıfata göre tasarlandı. Bu şekilde ekonomik sürat olan saatte 15 deniz mili yani saatte 28 kilometre süratle 9 günde, saatte 29 deniz mili yani saatte 54 kilometre üzeri süratle 5 günde Aden Körfezi'ne intikal edebiliyor.

10 tonluk helikopter için gerekli her şey var

Korvet, 10 tonluk helikopter için lüzumlu platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip şekilde sahip inşa edildi. TCG Burgazada Korveti, su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, komuta denetim, asimetrik savunma harbi görevlerini icra edebiliyor.

ViraHaber.com

burgazada1.jpgburgazada2.jpgburgazada3.jpg

Bu haber toplam 7933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.