1. HABERLER

  2. DZKK

  3. ‘TCG Giresun’ fırkateyni yurda döndü
‘TCG Giresun’ fırkateyni yurda döndü

‘TCG Giresun’ fırkateyni yurda döndü

Aden Körfezi, Somali karasuları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele harekatına katılan TCG Giresun Fırkateyni, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üssü'nde törenle karşılandı.

A+A-

Aden Körfezi, Hint Okyanusu ve Arap Denizi bölgelerinde korsanlarla mücadele eden ‘TCG Giresun’ fırkateyni, 169 gün sonra Marmaris’e döndü. Askerler, eşlerine ve çocuklarına sarılarak özlem giderdi

Marmaris’e 15 kilometre uzaklıktaki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’ndan saat 3’te düzenlenen törenle ‘Birleşik Görev Kuvveti-151’ kapsamında Aden Körfezi ve Somali açıklarında korsonlarla mücadele harekatına gönderilen ‘TCG Giresun’ fırkateyni dün yurda döndü. Aksaz Deniz Üssü’ndeki 3 numaralı parmak iskelede, fırkateyni karşılamak için düzenlenen törene Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İlker Özkan, deniz üssünde görevli komutanlar ile ‘TCG Giresun’da görevli askerlerin yakınları katıldı.

Askeri üssün körfezine giriş yapan savaş gemisini, helikopter ve zodyak botlardaki özel kuvvetler askerleri ve limanda demirli fırkateynler, siren çalarak, karşıladı. Limana yanaşan savaş gemisinden inen askerler, tek sıra halinde, koşar adımlarla tören alanına geldi. ‘TCG Giresun’ fırkateyni Komutanı Yarbay Murat Aktaş, Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Hakan Ercan’a tekmil verdi. Törende konuşan Tuğamiral Ercan ‘Türkiye’nin istikrarlı ve etkin desteği sayesinde son 8 yıldır bölgede Türk gemisi kaçırılmadı. 45 bin kilometre yol alarak dünyanın etrafını bir kez dolaştık.Türk Deniz Kuvvetleri’nin gururu olan savaş gemisi personelimize şükranlarımızı sunarız’ dedi.

‘Hoş geldin babam’

Resmi tören sonrası askerler, ellerinde ‘Bir tanedir benim babam’ ve ‘Hoş geldin babam’ yazılı dövizlerle kendilerini bekleyen aileleri tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. Askerler, eşlerine ve çocuklarına sarılarak, özlem giderirken, duygu dolu anlar yaşandı. Askerler, yakınlarıyla gemi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından savaş gemisi, gezildi.

SAT timi ve taarruz helikopteri eşlik etti

TCG Giresun Fırkateyni’nde çoğu rütbeli 210 personel görev yaptı. Bölgede yaklaşık 5,5 ay kalan gemiye, görevi sırasında bir SH-70 helikopteri, bir Sualtı Taarruz Timi (SAT) ve bir amfibi hücum timi eşlik etti. Fırkateyn, 2009, 2010, 2011 ve 2015 yıllarında 4 kez Aden Körfezi’nde görev yaptı. Gemide Arapça, Almanya, Fransızca ve Rusça bilen personel görev aldı. Gemide bir basınç odası ve biri dalış konusunda uzman olmak üzere 2 doktor, 2 sıhhiye astsubay görev yaptı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5426 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.