1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. TCG Işın (A-583) DZKK'ya teslim edildi
TCG Işın (A-583) DZKK'ya teslim edildi

TCG Işın (A-583) DZKK'ya teslim edildi

İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından inşaa süreci tamamlanan A-583 borda numaralı TCG Işın gemisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

A+A-

Kurtarma ve Yedekleme Gemisi (ARS) TCG IŞIN (A-583), 22 Temmuz 2017 Cumartesi günü Tuzla'da Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

ROV ve ADS özelliği ile donatıldı

Denizaltı gemilerinde meydana gelebilecek kaza ve arıza durumlarında denizaltıda kalan personelin kurtarılması amacıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın modernizasyon projeleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı aracılığıyla özel sektöre inşa ettirilen TCG Işın; dalgıç, ROV (Remotely Operated Vehicle) ve ADS (Atmospheric Diving Suit) ile sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmalar ile suüstü gemilerini denizde yedekleme görevlerini de yapabilecek yeteneklere sahip olarak inşaa edildi.

3 bin metreden enkaz kurtarma

TCG Işın, denizde kazaya uğramış ve batmış uçak, gemi, denizaltı vb. enkazları tespit, teşhis ve kurtarmaya yönelik donanımla teçhiz edilirken, aynı zamanda üzerine konuşlandırılacak modern seyyar kurtarma sistemleriyle 3000 metre derinliğe kadar enkaz kurtarma imkân ve kabiliyetine sahip olarak donatıldı.

TCG Işın gemisinin isminin nereden geldiğine dair yapılan açıklamada, 1943 yılında yaşanan Refah faciasında şehit olan Deniz Yüzbaşı Zeki Işın’dan aldığı belirtildi.

fotograf-galerisi-icin-tiklayiniz-001.jpg

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 12271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.