1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. 'Team Turx' St.Petersburg’da Türkiye'yi temsil edecek
'Team Turx' St.Petersburg’da Türkiye'yi temsil edecek

'Team Turx' St.Petersburg’da Türkiye'yi temsil edecek

2015 Extreme Sailing Series’de mücadele eden tek Türk takımı olan Team Turx’e, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı destek veriyor.

A+A-

Team Turx, Bakanlığın Türkiye’nin tanıtımı için tüm dünyada gerçekleştirdiği “Turkey Home” kampanyasının “Home of Sailing” ve “Home of Two Continents” sloganları ile ilk kez 20-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında St.Petersburg’da ülkemizi temsil edecek. Yarışın 7. ayağı ise, 1-4 Ekim tarihleri arasında, Avrupa ve Asya kıtalarının buluştuğu eşsiz İstanbul Boğazı’nda dünyaca ünlü tekneler ile yarışçıları bir araya getirecek. 

 

Yelken dünyasının en zorlu yarışlarından biri olan “Extreme Sailing Series”de Türkiye’yi temsil eden ilk Türk takımı olarak yerini alan Team Turx, sekiz ayaktan oluşan yarışın 2015 serisinde de başarılı performansıyla yoluna devam ediyor. 

 

Bu yıl dokuzuncu sezonunu yaşayan, ödüllü ve adrenalin yüklü Extreme Sailing Series, dünyaca ünlü “Stadyum Yarışı” formatı sayesinde izleyicilerini unutulmaz bir deneyimin merkezine yerleştirerek, yelken sporuna hareket getirmesiyle tanınıyor. America’s Cup ve Olimpiyatlar gibi dev etkinliklerin müdavimi elit yelkencilerin de büyük ilgi gösterdiği seri, kıyıdan sadece birkaç metre uzaktaki yarış parkuru sayesinde, gerçekleştiği şehirlerin sakinlerini de yarış heyecanının içine çekmeyi başarıyor. 

2014’te toplam 325.000 izleyici ve 3.800 VIP konuk tarafından takip edilen yarışlarda, ekipler seriye özel tasarlanmış 40 feet uzunluğundaki Extreme 40 sınıfı katamaranlar ile mücadele ediyor. Yarışlar her farklı etapta, 20 dakikalık 8 yarıştan oluşuyor ve 4 gün sürüyor. 

2015’te toplam 3 kıtada 8 ayrı şehre uğrayacak olan Extreme Sailing Series’in 7. ayağı ise İstanbul Boğazı olarak belirlendi. Dört gün boyunca karbon gövdeli, üstün teknoloji ürünü katamaranların kapışmasına sahne olacak Boğaz girişinde yer alan Yarışma Köyü, şehir sakinlerine bu eşsiz organizasyona yakından tanık olma fırsatı verecek. Açık deniz yarışına elverişli hakim rüzgârları ve coğrafi özelliklerinin yanında, tarihi siluetiyle de seriye katılan takımların favorisi olan İstanbul, 2011, 2012 ve 2014 serilerinden sonra 4. kez dünyaca ünlü bu yelken etkinliğine ev sahipliği yapacak.  

Mitch Booth, Can Bayülken, Diogo Cayolla, Tom Dawson, Cem Gözen, Henry Bomby ve Jordi Booth'dan oluşan Team Turx’ün Takım Kaptanı Edhem Dirvana, bu zorlu mücadeleye en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğinde ilerliyor olmak takımımız için büyük bir adım ve onur.  Şimdiye kadar her gittiğimiz yarışta ülkemizi temsil edebilmenin gururunu yaşadık. Artık bunu daha kurumsal ve sistematik bir şekilde yapabileceğiz. Yelkenimizin üzerinde yer alacak Turkey: Home of Sailing sloganına takım olarak çok inanıyoruz. Bu projeye başladığımızdan beri ülkemizin yelken için ne kadar uygun olduğunu, hem dünyaya hem de kendi vatandaşlarımıza duyurmak istiyorduk.  Bakanlığımızın da katkıları ile bunu gerçekleştirmenin heyecanı içinde Rusya'da, ardından da İstanbul’da ve Sidney’de yarışacağız.”

2015 Extreme Sailing Series yarışlarında Team Turx takımına sponsor olarak Türk yelkenciliğine güç katan Turkey Home, 2014 başında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “turizmde markalaşma” stratejisinin bir uzantısı olarak hayata geçirildi. Tarih boyunca onlarca uygarlığın mirasçısı ve misafirperverliği ile tanınan insanların vatanı olan ülkemizi, “ev” ve “yurt” kavramlarıyla özdeşleştiren “Home”konsepti çerçevesinde sürdürülen Türkiye’nin tanıtımı kampanyası, şimdi de “Turkey: Home of Sailing” ve “Turkey: Home of Two Continents” sloganlarıyla yola çıkıyor ve İstanbul Boğazı’nın iki kıtayı buluşturan çok özel coğrafyası ile Türkiye’nin yelken sporundaki iddiasını uluslararası platforma taşıyarak, ülkemizin sınırsız turizm çeşitliliğini dünyaya aktarmayı hedefliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, yelken sporuna verdikleri desteğin önemini şu sözlerle vurguladı: “Ülkemizin turizm tanıtma kampanyasının ulusal ve uluslararası arenadaki görünümünü ve kitlelerle etkileşimini çok önemsiyoruz. Bu yönde kültür, sanat ve spor organizasyonlarını ülkemizin tanıtımına yönelik faaliyetlerde bulunduğumuz eşsiz fırsatlar olarak değerlendiriyor ve Bakanlık olarak destekliyoruz.”

 

2015 YARIŞ TAKVİMİ (SIRADAKİ ETAPLAR)

20-23 Ağustos, St.Petersburg / Rusya

1-4 Ekim, İstanbul / Türkiye

10-13 Aralık, Sidney/ Avustralya

virahaber.com

Bu haber toplam 1333 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.