1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Tekne üretiminde marka şehir: İzmir
Tekne üretiminde marka şehir: İzmir

Tekne üretiminde marka şehir: İzmir

İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği temsilcileri İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyarette bulundu.

A+A-

İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Başkanı Asil Sönmezoğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Yağınlı, Genel Sekreter Özgür İnam, Geçmiş Dönem Başkan Hüseyin Akduman, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Kemal Soydam, Mehmet Oğuz ve Harun Reşit Pamuk, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ile bir araya geldi. İzmir’i eski günlerindeki gibi tekne üretiminde marka yapacak çalışmaların ele alındığı ziyarette, İzmir Körfezi ve kıyılarda tekne kullanımını teşvik edecek düzenlemeler yapılması gerektiği ifade edildi.

Dernek Başkanı Asil Sönmezoğlu, en önemli sorunlarının İzmir Körfezi’nde rıhtım boyunca tekne bağlayacak imkân ve merdiven sistemi olduğunu söyledi. Sönmezoğlu, “Avrupa’da gemi imalatı yapılan alanlarda bile tekne bağlayacak imkânlar oluşturuluyor. Hırvatistan gibi küçük ülkeler dâhi tekne kullanımını teşvik etmeye çalışıyor. İzmir’de bir an önce bağlama yerleri, tekne parklar ve rampa alanları oluşturulmalıdır” dedi.

Amatör denizcilere teşvik şart

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, bir zamanlar Türkiye ve yakın coğrafyasında İzmir’in tekne üretiminde haklı bir ünü olduğunu hatırlatarak, “Eskiden tekne almak için İzmir’e gelinirdi. Tekne üretiminde bir markaydık. Eski günlere dönüş mümkün. Bunun en önemli yolu tekne kullanımını ve amatör denizciliği teşvik etmekten geçiyor” dedi.

İzmir Körfezi kıyı şeridinde amatör denizciler için bağlama yeri ve merdiven yapılması, ayrıca teknelere balıkçı barınaklarında ve marinalarda yer ayrılması gerektiğini belirten Öztürk, balıkçı barınaklarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilmesi halinde amatör denizciliğe daha fazla hizmet verebileceğini söyledi. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2549 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum